Ten Hag: “Het zal indruk maken, maar…”

Foto: Ten Hag: “Het zal indruk maken, maar…”

Ajax werd maandagmiddag gekoppeld aan de Portugese topclub Benfica. Dat lijkt goed nieuws wetende dat de eerste doch ingetrokken loting Internazionale als tegenstander aanwees, maar trainer Erik ten Hag is op zijn hoede.

“Het is wederom een heel mooi affiche en een heel sterke tegenstander”, reageert Ten Hag op de website van Ajax. “We hebben ervaring met ze. Drie jaar geleden speelden we tegen ze in onze campagne en dat lag heel dicht bij elkaar. Het Portugese voetbal ligt Nederlanders in de regel niet. Wij hebben het tegendeel bewezen. Tegen Benfica en nu ook tegen Sporting.”

Ten Hag heeft het huidige Benfica ook al meermaals aan het werk gezien. “We hebben ze zien spelen tegen PSV, maar tot de voorbereiding op onze wedstrijd tegen Sporting Lissabon behoorde ook de wedstrijd Benfica – Sporting Lissabon. We hebben dus al genoeg informatie, maar ook genoeg tijd om ons verder te verdiepen. Dat zal ook noodzakelijk zijn.”

Vertonghen

De Ajax-trainer kent Jan Vertonghen vanzelfsprekend al. “Het is een Ajacied”, stelt de oefenmeester. “Hij heeft de opleiding hier genoten en is Ajax heel erg dankbaar. Maar hij zal alles voor Benfica geven. Hij heeft hier vriendschappen opgebouwd, zeker met Daley Blind, maar op de mat gaat het erom wie er gaat eten en wie er gegeten gaat worden. Wij moeten zorgen dat wij gaan eten.”

Ajax doorliep de groepsfase foutloos, al zegt dat Ten Hag niets meer. “Het zal indruk maken, maar het is geen garantie voor het verdere verloop. We nemen het zelfvertrouwen mee, maar je begint weer op nul. Je zult er alles uit moeten halen, wil je in de volgende ronde komen.”

Speelt Ajax gelijk in Lissabon? Win 3.50 keer je inleg bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Wie wint dit tweeluik?

  • Ajax
  • Benfica
105+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie