Go Ahead Eagles houdt FC Utrecht op gelijkspel

Go Ahead Eagles heeft op zaterdagavond ietwat verrassend een tikje uitgedeeld aan FC Utrecht: in de Galgenwaard werd het ‘slechts’ 0-0. Een puntendeling dus, die voor de Domstedelingen (de nummer vier van de Eredivisie) aan zal voelen als een nederlaag.

Ondanks zijn goede klassering verloor Utrecht drie van zijn vier laatste thuisduels, waardoor de thuisploeg wel wat te bewijzen had tegen de Deventenaren. Ondanks de 4-1 nederlaag in het Philips Stadion tegen PSV hield oefenmeester René Hake vast aan zijn basisopstelling.

In de eerste helft gebeurde er vrij weinig in de Galgenwaard. Er waren kleine kansjes voor Remco Balk en Quinten Timber, maar de Domstedelingen hadden alle moeite van de wereld met de verdedigende spelopvatting van de Eagles. Die lieten zich aanvallend overigens helemaal niet gelden…

In de tweede helft hadden we te maken met eenzelfde soort spelbeeld, al zette Joris Kramer Utrecht-doelverdediger Eric Oelschlägel een kwartiertje voor tijd wel aan het werk. Hake bracht Django Warmerdam, Adrián Dalmau, Sander van der Streek én Mohamed Mallahi binnen de lijnen, maar de thuisploeg bleef onverminderd ploeteren. Acht minuten voor het laatste fluitsignaal werd Dalmau nog wel bijna matchwinner: de Spaanse pinchhitter kopte snoeihard tegen de lat, waarna de rebound niet besteed was aan Mark van der Maarel. Keeper Warner Hahn bracht vrij gemakkelijk redding.

Door de puntendeling deelt Utrecht de vierde plaats achter Ajax, Feyenoord en PSV nu met SC Cambuur. Vitesse en FC Twente komen morgen echter pas in actie en zouden the best of the rest kunnen worden.

Wint Vitesse morgen van Heracles? De odd is 1.72!