Ambitieus Ajax slaat gigantische slag

Foto: Ambitieus Ajax slaat gigantische slag

Ajax heeft een geweldige slag geslagen. Marc Overmars heeft zijn verbintenis in Amsterdam opengebroken tot de zomer van 2026, zo heeft hij bevestigd aan De Telegraaf.

Het medium schrijft dinsdagavond: “Eerder was het al duidelijk dat Overmars, net zoals trainer Erik ten Hag, niet in deze fase van het seizoen wilde vertrekken. Dit ondanks dat clubs zoals bijvoorbeeld het sinds kort het steenrijke Newcastle United interesse zouden hebben. Overmars behoorde tot zeer recent tot de drie belangrijkste gegadigden voor de rol van sportief directeur op St. James’ Park.”

Na ‘ruim beraad’ zag Overmars af van een eerste ontmoeting met de Newcastle-leiding. Clubwatcher Mike Verweij weet: “Ajax heeft een ongekend verkooprapport onder aanvoering van Overmars. Sinds zijn komst zijn 42 zelfopgeleide spelers gedebuteerd en heeft de club voor ruim 600 miljoen euro aan spelers verkocht. Alleen al de afgelopen drie seizoenen, inclusief een coronajaar, kwam er meer dan 360 miljoen euro binnen.”

Risico’s

Overmars mag zich ‘de meest succesvolle technisch directeur’ ooit noemen bij Ajax. “De handelsgeest van Overmars is bekend. Hij denkt ver vooruit en durft risico’s te nemen. Met Hakim Ziyech, Steven Berghuis en het terughalen van Dusan Tadic stak hij zijn nek uit. Toch pakte het voor Ajax geweldig uit”, zo weet Verweij.

Ajax publiceerde dinsdagavond per ongeluk een video ter bevestiging. Die video werd al snel weer verwijderd, maar was toen al opgepikt door verschillende journalisten.

Wint Ajax van Sporting? Win 1.25 keer je inleg bij bet365!

Begrijp je Overmars?

  • Ja
  • Nee
594+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie