“We hadden Van Bommel om meer moeten vragen”

Foto: “We hadden Van Bommel om meer moeten vragen”

Mark van Bommel werd in de afgelopen zomer geïntroduceerd als de nieuwe oefenmeester van VfL Wolfsburg, maar na een paar maanden tijd werd de voormalige mannetjesputter al weer ontslagen in de Volkswagen-Arena…

Middenvelder Maximilian Arnold doet vandaag in Kicker een boekje open over de mislukte samenwerking met de coach: “Ik kon goed met hem opschieten. Maar ook al zou je het niet moeten doen: als speler ga je toch trainers met elkaar vergelijken. En hoewel we de eerste wedstrijden onder Van Bommel wisten te winnen, misten we de intensiteit die ons vorig seizoen onderscheidde van de rest. De zeges voelden anders.”

“Soms speelden we met een vrijblijvendheid die we een seizoen eerder niet hadden”, vervolgt hij. “Toen liepen we ons altijd het snot voor de ogen en gingen we erin met alles dat we hadden. Wij zijn geen team dat zoiets zelf kan rechtzetten, dat kunnen we onszelf aanrekenen. We hadden Van Bommel om meer moeten vragen, zeker in het spel zonder bal. Daar trainden we keer op keer op met Glasner (Oliver Glasner, de voorganger van Van Bommel, red.). Hij was geobsedeerd door dat gedeelte van het spel en dat sloeg over op het team. Een trainer moet zijn team irriteren.”

Nu is Florian Kohfeldt de ‘grote man’ in de Volkswagen-Arena: “‘Hij heeft de vinger op de zere plek gelegd. Maar het duurt natuurlijk even voor we zijn filosofie ons eigen hebben gemaakt, het gaat nog niet optimaal.” Die Wölfe zouden de knock-outfase van de Champions League nog kunnen bereiken: “Er is nog niets verloren, maar we moeten winnen van Lille, daar gaan we alles voor geven.”

Wint Wolfsburg van Lille? Op bet365 is de odd 2.25!

Heeft Van Bommel gefaald?

  • Ja
  • Nee
81+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie