Ziyech: “Hij is altijd oprecht geweest, dat waardeer ik meer”

Foto: Ziyech: “Hij is altijd oprecht geweest, dat waardeer ik meer”

Hakim Ziyech was dit weekend goud waard met een assist op de 1-2 van Mason Mount, tegen West Ham United. Helaas kwamen The Hammers uiteindelijk nog wel terug, en wonnen zij zelfs de Londense derby met 3-2.

Op Ziggo Sports vertelt Ziyech dat hij het naar zijn zin heeft om Stamford Bridge, mede dankzij coach Thomas Tuchel. “Ik denk dat ik steeds meer begin te genieten.” In vijftien wedstrijden, waarvan eelf als basisspeler, leverde de oud-Ajacied al drie goals en vier assists dit seizoen. “Als ik ervan geniet, ben ik op mijn best. Ik voel me goed en dan gaat alles bij mij eigenlijk wel vanzelf. Natuurlijk ben ik eruit geweest met blessures, dat heeft wat tijd in beslag genomen. Maar uiteindelijk zijn we er weer bovenop gekomen. Zowel binnen als buiten het veld probeer ik van het leven te genieten. Ik weet dat wanneer ik dat doe, ik op mijn best ben”, vervolgt Ziyech. “Ik heb het niveau van de Premier League niet onderschat, ik wist dat het zwaar was. Ik kom uit een hele andere situatie, ik had zes of zeven maanden geen wedstrijd gespeeld en tijdens het eerste oefenduel liep ik een blessure op die me twaalf weken aan de kant hield.”

“Dan begin je al met een enorme achterstand en duurt het lang voordat je in topvorm bent. Wanneer ik het weer goed begon te doen, kreeg ik weer een tegenslag en dat heb ik het afgelopen anderhalf jaar een beetje gehad. Nu zit ik in een fase waarin ik redelijk lang fit ben en het is aan mij om te zorgen dat ik fit blijf.” De concurrentie is moordend, maar Ziyech stelt dat hij absoluut tot de elf beste spelers van Chelsea behoort. “Vind ik wel. Maar een trainer kijkt per wedstrijd wat hij nodig heeft. Je weet dat er bij een topclub veel concurrentie is, dat is normaal. Iedere speler die hier onder contract staat, wil zo veel mogelijk spelen. Dat is voor mij ook zo. Ik moet laten zien waarom ik moet spelen. In dat opzicht ben ik op de goede weg.”

‘Redelijke band met Tuchel’

Frank Lampard haalde Ziyech naar Chelsea, maar met diens opvolger Tuchel heeft De Wizard of AMS ook ‘een redelijke band’, zegt hij zelf. “Zoals een speler en coach dat met elkaar moeten hebben. Als er wat is, zeg ik het. En als hij wat vindt, zegt hij het ook. Je hoeft het niet altijd met elkaar eens te zijn, natuurlijk. Vanaf het moment dat hij binnen is gekomen, is hij oprecht geweest. Of het nu in mijn voordeel is of niet, ik heb liever dat je oprecht bent dan dat je het op een bepaalde andere weg probeert te doen. Hij is altijd oprecht geweest en dat waardeer ik meer dan dat je het op een andere manier doet.”

“We spelen een ander systeem, de basis wat hij eist is hoger. Aan de bal zijn we heel vrij in het doen en laten, los van de basisprincipes. Hij laat ons daar creatief in zijn en dat is fijn”, zegt Ziyech, die met Chelsea derde staat, twee punten achter koploper Manchester City. “Natuurlijk zijn er veel goede teams in het land. De strijd wordt interessant. De concurrenten? Ik moet eerlijk zeggen dat ik in mijn vrije tijd niet heel veel voetbal kijk. Tegen Liverpool speelden we bijna een helft met een man minder. Manchester City maakte wel een goede indruk, maar dat deed Liverpool ook.”

Chelsea kampioen dit seizoen? Verzevenvoudig je inleg!

Chelsea is titelfavoriet in de PL dit seizoen

  • Eens
  • Oneens
39+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

16:34
0+
Seuntjens bevestigt gesprekken: binnenlandse transfer lonkt
16:21
15+
‘Ontwerp nieuw thuisshirt Feyenoord uitgelekt’
16:04
10+
Go Ahead-speler hekelt: “Ik vind dat ons publiek arrogant wordt”
15:48
34+
Bosz looft PSV’er die 0 minuten speelde in Heerenveen: “Grote toekomst”
15:32
31+
Veerman wijst ploeggenoot waar hij ‘het meest van heeft genoten’ aan
15:16
114+
PSV’er voor 60 miljoen weg? “Strik erom”
15:00
3951+
‘Verrassende transfermove Xavi Simons’
14:47
160+
Hofs vreest voor verdwijnen van licentie Vitesse
14:25
188+
Tuchtcommissie KNVB legt Bergwijn schorsing op
14:00
165+
‘Ajax neemt definitief afscheid van Maduro’
13:48
45+
‘AZ richt pijlen op Zweeds international’
13:24
199+
Klopp spreekt zich uit over Liverpool-keuze Slot
13:12
144+
‘Gaaei verdient bij Ajax een tweede kans’
12:44
403+
Kroes reageert op Ajax-interesse Potter
12:33
206+
Jaap Stam over einde bij Ajax: “Ik was er helemaal klaar mee”
12:29
62+
“Speelstijl van Slot is precies wat ze graag zien op Anfield”
12:12
446+
‘Barcelona-exit voor Frenkie de Jong’
12:00
2631+
‘Vier Eredivisie-clubs op omvallen’
11:45
9216+
‘Dreun voor Steven Berghuis én Noa Lang’
11:30
192+
Slot verklaart Giménez-absentie: “Zondag al ontstaan”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie