TRANSFERUURTJE: Ajax-stunt, Feyenoord casht

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-stunt, Feyenoord casht

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Het is misschien zelfs nog een understatement om te stellen dat Ajax-oefenmeester Erik ten Hag populair is bij buitenlandse grootmachten. In de afgelopen periode werd hij genoemd bij Manchester United, FC Barcelona en Tottenham Hotspur… Is het in de aankomende zomer tijd voor een vertrek uit de Johan Cruijff ArenA? De Tukker ligt tot medio 2023 vast in Amsterdam, maar misschien verrast hij alles en iedereen wel door te verlengen! In De Telegraaf zegt hij onomwonden: “We zijn nog niet in gesprek over een nieuwe verbintenis, maar dat zou zo maar denkbaar kunnen zijn. Ik ben hier happy.” In het Algemeen Dagblad geeft hij iets meer tekst en uitleg: “Dat ik hier zit en mijn contract heb verlengd, zegt dat ik hier happy ben. Het zou zomaar kunnen dat ik dat volgend jaar weer doe. Of ik beter ben geworden? Dat mag ik hopen. Dit is een ervaringsvak. Ook een trainer moet iedere dag verbeteren. De lat die ik voor mijn spelers neerleg, hanteer ik zelf ook. Ik kijk continu in de spiegel: wat ging goed en wat niet? Wat moet beter?”

Sébastien Haller gaat met Ivoorkust naar de Afrika Cup, maar dat is een hard gelag voor zijn werkgever Ajax. De Amsterdammers gaan op de winterse transfermarkt op zoek naar een oplossing voor de absentie van hun topscorer. We kunnen toch wel stellen dat de Afrika Cup (die in januari gespeeld wordt) voor een Amsterdams probleempje zorgt. Coach Erik ten Hag reageert in De Telegraaf: “Ik spreek liever van een uitdaging. We weten dat Sébastien hier niet is. Hij gaat in januari al niet meer mee naar het trainingskamp in Portugal. Net zoals André Onana en Mohammed Kudus er niet bij zijn. Dat moeten we met onze selectie opvangen.” Wie moet Haller vervangen in de Johan Cruijff ArenA? Danilo Pereira lijkt tekort te komen… “Ik ben tevreden met deze selectie, maar als we onze selectie kunnen versterken, zullen we dat doen. En natuurlijk zijn we aan het kijken. Dat hebben we vorig jaar met Sébastien ook gedaan. Het moet wel dé juiste keuze zijn, niet om nog even de selectie aan te vullen. Het moet ons versterken. Een voordeel van Brian Brobbey zou wel zijn dat hij direct inzetbaar is, ja.” Staat de Jong Oranje-international boven aan het verlanglijstje van directeur voetbalzaken Marc Overmars? “Ik ga daar niet op in, wil dat niet bevestigen. Iedereen weet wat ik van Brian vind.

Luis Sinisterra was de grote man bij Feyenoord tegen Heracles Almelo, maar oefenmeester Arne Slot vindt dat de Colombiaanse aanvaller nóg beter kan. Het moet allemaal wat constanter worden bij de vleugelspits, aldus de coach. In het Algemeen Dagblad komt hij aan het woord: “Als je een grote speler bent of wilt zijn, moet je bijna structureel het verschil maken voor jouw elftal. Ik zie nu nog wedstrijden waarin hij het verschil niet maakt. Dan heb ik het niet over wekelijks scoren, maar wél over van toegevoegde waarde zijn.” Na Heracles-thuis (2-1, twee goals van Sinisterra) trok Slot de vergelijking met Steven Berghuis. De coach vindt dat zijn ‘pupil’ op het qua mate van beslissend zijn in wedstrijden die kant op moet: “Het is nog te vaak zo dat als hij de derde wedstrijd in acht dagen speelt, hij nog niet hetzelfde fysieke niveau heeft als in de twee wedstrijden daarvoor. Of dat tegen Fortuna ook een probleem kan zijn? Er zat nu een extra dag rust tussen ten opzichte van het schema verleden week.” 

Technisch directeur Frank Arnesen wrijft zich alvast in de handen: Feyenoord kan wel een grote transfer gebruiken en de marktwaarde van Sinisterra (op dit moment elf miljoen euro) loopt meer en meer op. Voor de Colombiaan is het echter wél belangrijk om fit te blijven: “Ik vind dat hij een verschilmaker voor ons is. Maar dan moet hij wel fris zijn.”

Buitenland:

Dat Newcastle United ‘wat’ gaat doen op de aankomende wintertransfermarkt is wel duidelijk. The Magpies werden onlangs ingelijfd door een investeringsfonds uit Saoedi-Arabië en hebben grote (transfer)plannen. Het fonds uit Saoedi-Arabië legde liefst 350 miljoen euro neer voor Newcastle, dat op termijn om de knikkers mee zou moeten spelen in zowel de Premier League als Europa (en dan het liefste de Champions League natuurlijk). Op dit moment staat de club echter twintigste en dus laatste in de Engelse competitie… Er moet snel wat veranderen op St. James’ Park en de verwachting is dat de nieuwe eigenaar van The Magpies de portemonnee trekt in de wintertransferwindow. Volgens het dagblad The Times is Newcastle bijvoorbeeld bereid om ver te gaan voor Jesse Lingard

De middenvelder beschikt over een aflopend contract bij zijn werkgever Manchester United, maar desondanks is Newcastle naar verluidt van plan om een ‘substantiële transfersom’ voor hem te betalen. Daarnaast ligt er een gepeperd contract klaar voor Lingard op St. James’ Park, aldus de bovengenoemde krant. Hij zou ‘significant meer’ gaan verdienen dan Miguel Almirón, op dit moment de bestbetaalde speler in de selectie van Newcastle United met een weeksalaris van 117.000 euro (ruim zes miljoen euro per jaar). The Times heeft het over een contractduur van vier seizoenen, waardoor de ‘pay day‘ van Lingard neerkomt op méér dan 24 miljoen euro.

Wint Manchester United dit seizoen de Champions League? Bij bet365 krijg je 17 keer je inleg!

Moet Ajax Brobbey halen?

  • Ja
  • Nee
81+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

06:38
154+
‘Verrassende naam op trainerslijst Ajax’
23:45
133+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
127+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
48+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
68+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
348+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
73+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
106+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
333+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
92+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
1412+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
185+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
50+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
536+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
823+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
125+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
225+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
48+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
337+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
13+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie