Vitesse-fans clashen met Franse ME (?)

Foto: Vitesse-fans clashen met Franse ME (?)

De Vitesse-fans hebben voor een smet op de razend knappe 3-3 remise tegen Stade Rennes gezorgd door te clashen met de ME in Frankrijk. Dat schrijft dagblad De Gelderlander vandaag.

Zeshonderd meegereisde Vitesse-fans zorgden in het uitvak van het stadion van Rennes voor een geweldige sfeer, maar na afloop helaas ook voor de nodige ongeregeldheden. Er werden vernielingen in het stadion gedaan en met flessen, bekers en stoeltjes naar de CRS, de Franse Mobiele Eenheid, gegooid.

Eén van de meegereisde fans, die anoniem wil blijven, bevestigt de verhalen. “Het was intens. Op de tribune ging halverwege de eerste helft het gerucht dat er supporters van Stade Rennes uit hun vak waren gebroken en op weg waren naar het uitvak. Als reactie daarop probeerde een aantal Vitesse-supporters ook uit te breken.”

Om te janken

Enkele fans probeerden de weg richting het thuisvak te forceren. “De Franse politie reageerde daar vrij heftig op met grote bussen traangas. Daarbij werden ook veel onschuldige supporters, Vitesse-stewards en meegereisde Nederlandse politieagenten in het gezicht gespoten. Daardoor ontstond er nog meer hectiek op de tribune.”

Een deel van de traangas-slachtoffers snelde zich richting de toilets om het spul af te spoelen, een ander deel prefereerde een ‘tegenaanval’. “Een aantal fans begon stoeltjes van de tribune te trekken en gooide deze naar de ME. Later werd ook een kraampje voor eten en drinken geplunderd. En de toiletten van het uitvak zijn gesloopt.”

Verslaat Vitesse dit weekend AZ? Ruime verdriedubbeling van je inzet!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbal Ultras (@voetbal_ultras)

Gaat Vitesse overwinteren?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
49+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie