Ajax krijgt veel lof in Turkse media: “Daar ligt het verschil”

Foto: Ajax krijgt veel lof in Turkse media: “Daar ligt het verschil”

Ajax draaide woensdagavond tegen Besiktas in de Champions League een achterstand om in een overtuigende overwinning. De Turkse media waren een dag later zeer enthousiast over de Amsterdammers.

De ploeg van Erik ten Hag zit Europees gezien in een sprookjesseizoen. De Nederlanders leken met Sporting Portugal, Borussia Dortmund en Besiktas in een lastige poule terechtgekomen te zijn, maar de eerste vijf wedstrijden gingen allemaal gewonnen. Ook in Turkije was het woensdag weer raak: 1-2.

Fitheid Ajax

Met een zekere groepswinst oogst Ajax dan ook veel lof in het buitenland, zo ook in Turkije. Volgens Hurriyet is Ajax van een andere planeet. “Ajax is het meest fitte team in de Champions League. We kunnen veel leren van deze opponent. Het is niet een team dat bij elkaar is gebracht door miljoenen euro’s uit te geven”, schrijft het medium.

Vooral de fitheid van Ajax viel op. “We geloven niet dat spelers van welk team in de Süper Lig maar de helft van de tijd investeren op het veld als die van Ajax doen. Daar ligt het verschil. Ons niveau van professionalisme is zeer laag en buitenlandse spelers die naar ons land komen worden erdoor geïnfecteerd.”

Wint Ajax dit seizoen de Champions League? Pak je kans bij bet365!


Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Speelde Ajax goed in Turkije?

  • Ja, ik vond van wel
  • Nee, zeker niet
955+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie