Derksen: “Dat laatste is de ultieme vorm van lafheid”

Foto: Derksen: “Dat laatste is de ultieme vorm van lafheid”

Johan Derksen en René van der Gijp hebben tijdens een uitzending van Veronica Inside korte metten gemaakt met alle ‘supporters’ die tijdens de afgelopen speelronde stadions in braken en vuurwerk afstaken rondom het veld. Bij AZ – NEC, Heracles – Fortuna Sittard en Cambuur – FC Utrecht ging het telkens mis.

Het alles gebeurde in de dagen na de zware rellen in Rotterdam. “De beelden uit Rotterdam waren heftig. Maar dat van de voetbalsupporters, dat was een beetje zielig”, opent Van der Gijp. “Die gaan met z’n twintigen zo’n hek forceren. Ze komen dat stadion binnen en dan gaat er eentje over die boarding heen. En die denkt dan ‘ja, wat nu?’ Je kan niet naar de grensrechter lopen en hem molesteren, dat heeft geen zin. Die loopt een beetje zo rond van ‘ja, wat moet ik nu?’ Hij staat op het veld, is een beetje in paniek en gaat snel weer terug.”

Derksen vult op cynische toon aan: “Het valt ook niet mee jongens, ze mogen niet naar het voetballen. En ze mogen geen vuurwerk afsteken. Het zit niet mee met die jongelui. Nee, het zit tegen. En ze moeten een mondkapje op! Oh oh. Dat laatste is de ultieme vorm van lafheid. Ze hebben een capuchon op en een mondkapje. En dan met z’n allen schreeuwen. Dan wandelt er één trainer van Cambuur in hun richting en ze zijn weg.” Van der Gijp lachend: “Die Henk de Jonge wandelt er ook niet zómaar op af hè?” Derksen: “Nee, hij riep nog: jongens, ik zeg het tegen Sinterklaas, hoor! Het was prijs in alle hoeken van het land. Maar Cambuur – Utrecht was de laatste wedstrijd van het weekend, om 20.00 uur. Als commissaris van de politie en burgemeester van Leeuwarden denk ik dan ‘als ze in Alkmaar en Almelo over de hekken komen, laat ik maar een paar agenten rond het stadion zetten’. Maar nee hoor, iedereen was weer verrast en zei ‘wat is dit zeg’?”

Oplossing?

Een ‘beetje harder ingrijpen’ gaat niet werken, denkt De Snor verder. “Dat heeft geen zin, dat is te primitief. Dat is hetzelfde als dat onze minister-president roept dat het een stelletje idioten zijn. Leuke dingen voor de bühne.” Na een filmpje waarin demissionair premier Mark Rutte zijn woorden te zien en te horen waren, net als die van Justitie-minister Ferd Grapperhaus (zijn bekende ‘lik op stuk, snelrecht, schade verhalen op de daders’), wil Derksen wél een hardere aanpak. Hij pakt corona er gelijk maar bij: „Hier koop ik niks voor, maar zij moeten het wel oplossen. Meer politieagenten en meer IC-bedden. Frustratie overheerst. Je hebt de toeslagenaffaire, gas in Groningen, 2G, er is van alles waar mensen zich druk om maken. Maar de domsten van alle gefrustreerden, die gaan vechten. En dan is er nóg een domme groep, die eigenlijk in een inrichting moet zitten, die klimt bij een voetbalwedstrijd over een hek en gaan met rotjes gooien.”

Wint Oranje het WK 2022? De odd bedraagt liefst 21.00!

Eens met Derksen?

  • Ja
  • Nee
77+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
43+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
55+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
22+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
39+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
254+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
52+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
87+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
214+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
81+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
752+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
162+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
44+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
346+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
748+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
121+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
198+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
47+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
322+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
10+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
337+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie