‘Grote naam moet Hoogma opvolgen bij KNVB’

Foto: ‘Grote naam moet Hoogma opvolgen bij KNVB’

Nico-Jan Hoogma vertrekt in de zomer van 2022 bij de KNVB. De voetbalbond moet dus op zoek naar een nieuwe directeur topvoetbal en dat zou zomaar een grote naam kunnen worden.

Journalist Simon Zwartkruis van weekblad Voetbal International schrijft: “Opnieuw moet de KNVB op zoek naar een beleidsbepaler, ditmaal een opvolger van directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma. Een uitgelezen kans om iemand met leidinggevende ervaring in de top op die post neer te zetten. Zoals Marcel Brands.”

Ook de naam van Jordi Cruijff, momenteel technisch adviseur van FC Barcelona, valt. “Hun beider nadeel is dat ze momenteel bij mooie clubs werkzaam zijn. Brands verlengde eerder dit jaar zelfs zijn contract bij Everton tot 2024. Ook al zal het een fikse afkoopsom met zich meebrengen, zijn cv en werkwijze rechtvaardigen een poging van de KNVB. Mits de juiste toon wordt aangeslagen.”

Cruciale vraag

Zwartkruis refereert aan Peter Bosz, die eerder het bondscoachschap van Oranje afwees. “Het ging mis bij de formulering van Hoogma, die Bosz slechts vroeg of hij beschikbaar was. ‘Ze hadden moeten vragen: Wil je bondscoach worden?’, aldus de huidige trainer van Olympique Lyonnais. ‘Dan had ik ze kunnen vragen contact op te nemen met Leverkusen en misschien waren ze er dan uitgekomen.’ Niet Bosz werd de nieuwe bondscoach, maar Frank de Boer. De rest is geschiedenis.”

Nederland wereldkampioen? Win 17.00 keer je inleg bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Eens?

  • Ja
  • Nee
85+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie