Julian Nagelsmann reageert op vaccinatierel

Foto: Julian Nagelsmann reageert op vaccinatierel

Bayern München speelt morgenavond om 18.45 uur tegen Dinamo Kiev in de Champions League, maar oefenmeester Julian Nagelsmann kan niet beschikken over Joshua Kimmich, Serge Gnabry, Jamal Musiala, Eric-Maxim Choupo-Moting, Michaël Cuisance, Niklas Süle en Josip Stanisic. Zij zitten stuk voor stuk in quarantaine.

In Duitsland heeft dat tot een flinke rel geleid, omdat Kimmich, Gnabry, Musiala en Choupo-Moting niet gevaccineerd zijn. BILD meldt dat de bewuste voetballers op donderdag op het matje geroepen werden bij Der Rekordmeister, waarbij ze te horen zouden hebben gekregen dat het hun volste recht is, maar dat de club dan ook in zijn recht staat om tijdens een quarantaine geen loon uit te keren…

Leroy Sané vertelt in de Duitse media: “Ik heb er kort met Serge over gesproken. Ik ben gevaccineerd en ik ben voorstander, maar ik respecteer de beslissing van deze spelers. Het liefst sta ik met ze op het veld, want ze zijn belangrijk voor ons.” Nagelsmann zegt: “Het is wat het is en iedereen kent onze situatie. We proberen ons te focussen op de wedstrijd. Voor mij is het geen probleem meer. We laten ons niet afleiden. We zijn Bayern München. We hebben een goede selectie. Als iemand wegvalt, kunnen we dat opvangen.”

‘Hoort bij Bayern’

Eerder dit seizoen moest de coach zelf ook al in quarantaine: “Natuurlijk is het fijner als het rustig is, maar we moeten voorkomen dat we van de wijs worden gebracht door de onrust. Nu hebben we ook nog verloren van Augsburg. Ik ben natuurlijk niet blij dat dingen die we intern bespreken in de media terechtkomen. Aan de andere kant hoort het wel een beetje bij Bayern dat het onrustig is.”

Nagelsmann neemt de afwezige spelers niets kwalijk: “Iedereen heeft recht op zijn mening. Dan kun je soms best discussiëren, daar is niks mis mee en dat gebeurt ook. Maar in een goed functionerend team moet je er ook zijn voor elkaar. Niet iedereen denkt hetzelfde en doet dezelfde dingen. Een groep hoeft niet extreem homogeen te zijn. Discussie kan ons vooruit helpen. Ik denk niet dat het team hier last van heeft. We moeten hierdoor kunnen groeien.”

Pak 5 keer je inleg als Bayern München de Champions League wint!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Goede reactie?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
113+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie