Coronasoap Bayern krijgt vervolg: vijf spelers in quarantaine

Foto: Coronasoap Bayern krijgt vervolg: vijf spelers in quarantaine

Bayern München gaat volgens BILD spijkerhard optreden tegen de spelers die ervoor kiezen om geen vaccinatie tegen het coronavirus te nemen. 

Volgens het Duitse dagblad overweegt de Duitse topploeg salaris in te houden op het moment dat deze spelers in quarantaine moeten Joshua Kimmich, Serge Gnabry, Jamal Musiala, Eric Maxim Choupo-Moting en Michaël Cuisance is in een gesprek duidelijk gemaakt dat er maatregelen volgen op het moment dat zij besmet raken met het coronavirus. De club respecteert de keuze van het vijftal om geen prik te zetten, maar vreest op hetzelfde moment voor de gezondheid van de rest van de selectie. Daarom hebben de spelers in een gesprek het verzoek gekregen om zich toch te laten vaccineren of de mogelijke gevolgen te dragen.

Bayern München 

De club heeft hen gevraagd om ook in het belang van de club te denken. Mochten de vijf spelers nog steeds geen prik willen zetten, volgen er maatregelen op het moment dat er een quarantaineplicht aankomt. Het inhouden van salaris is daar één van de opties van, zo schrijft de Duitse krant. 

De spelers zouden verbijstert gereageerd hebben op de mededeling van de club. Onder andere Joshua Kimmich miste al Bundesliga-duels omdat hij in quarantaine moest. De Duits international verdient zo’n drie ton per week in Beieren, dus dat bedrag kan aardig oplopen als de middenvelder annex verdediger nog meer wedstrijden mist vanwege COVID.

UPDATE 15u

Het blijft onrustig bij Bayern wat betreft de zaken die spelen rond corona. Het genoemde vijftal, inclusief Kimmich die al in quarantaine zat, mist het duel met Dinamo Kiev dinsdag door nieuwe besmettingen in de selectie. De besmette Niklas Süle en Josip Stanisic waren er dit weekeinde niet bij tijdens de nederlaag tegen FC Augsburg. 

Volgens Bild is Cuisance inmiddels wel volledig gevaccineerd. Doordat hij in contact is geweest met de besmette personen zal ook hij er in Oekraïne niet bij zijn.

Wint Bayern toch ‘gewoon’ bij Dinamo? Verdien 1.2x je inzet bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Goed dat Bayern ingrijpt?

  • Ja
  • Nee
85+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie