“Dat was topclub onwaardig”

Foto: “Dat was topclub onwaardig”

Feyenoord heeft onder leiding van Arne Slot binnen enkele maanden een ander gezicht gekregen. De Rotterdammers spelen zo af en toe schitterend voetbal en dat verbaast ook Jan Everse. 

De trainer in ruste gaat in gesprek met de NOS in op de huidige prestaties van Feyenoord. “Ik had niet verwacht dat ze het zo goed zouden doen. Maar je ziet dat Ajax en PSV makkelijk punten verspelen. En bij Feyenoord zit het niet tegen op dit moment Ze ogen fit en spelen agressief. Ze zakken niet meer in tegen tegenstanders als RKC, zoals ze dat de afgelopen jaren deden. Dat was echt een topclub onwaardig.” 

Daar heeft de aanstelling van Slot alles mee te maken volgens Everse. “Ze zetten goed hoog druk en het positiespel ziet er ook een stuk beter uit dan de laatste jaren. Feyenoord had behoefte aan een trainer in plaats van een coach. Ze hebben te veel coaches gehad, die alleen maar de poppetjes neerzetten. Een trainer is elke dag bezig met het inslijpen van automatismen. Dat kost veel energie, maar je krijgt er veel voor terug.” 

Feyenoord kampioenskandidaat? 

Het is volgens Everse echter wel de vraag of Feyenoord zich tot het einde van het seizoen kan blijven meten met Ajax en PSV. “Als de spelers fit blijven en niet verkocht worden, zie ik ze best lang meedoen. Maar misschien worden Luis Sinisterra of Marcos Senesi wel verkocht. Dan wordt het een ander verhaal. Ze moeten niet drie, vier spelers kwijtraken met blessures, want ze hebben een smalle selectie en wat erachter zit is niet veel. Maar ze spelen met plezier. Dat miste ik de afgelopen jaren. En dan is veel mogelijk.”

Een stunt van PEC Zwolle levert je 13x je inleg op bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Feyenoord SoccerNews (@feyenoord_soccernews)

Is Feyenoord kampioenskandidaat?

  • Ja
  • Nee
  • Te vroeg om te zeggen
108+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie