Spartak Moskou reageert lauw op Promes-nieuws

Foto: Spartak Moskou reageert lauw op Promes-nieuws

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat Quincy Promes definitief vervolgen. Donderdagmiddag werd duidelijk dat de aanvaller poging tot doodslag en zware mishandeling ten laste gelegd zal worden, maar desondanks lijkt men er in Rusland rustig onder te blijven.

Spartak Moskou heeft vooralsnog niet gereageerd op de kwestie. Op de clubwebsite maakt de Russische club helemaal geen melding van het nieuws uit Nederland. Sovetsky Sport heeft er wel over bericht en zocht contact met de werkgever van Promes, maar woordvoerder Dmitri Zelenov laat weten dat de oud-Ajacied ‘volledig gefocust is op de komende wedstrijden’.

Zelenov laat het Russische medium eveneens weten dat de zaak bij advocaten ligt, die Promes ‘volkomen vertrouwd’. Verder wil Spartak Moskou niet ingaan op de mediaberichten. De club benadrukt dat de procedure nog gaande is en er nog geen eerste zittingsdag bekend is gemaakt.

Steekincident

Promes zou in de zomer van 2020 een neef hebben gestoken. Aanvankelijk wilden zij dit onderling oplossen, maar na een tip bij de politie kwam de zaak alsnog aan het rollen. Het familielid van de toenmalig Ajax-speler besloot uiteindelijk aangifte te doen van poging tot doodslag en zware mishandeling.

Promes blijft ondanks het nieuws uit Nederland voorlopig gewoon in Rusland. De zaak ligt in handen van een advocaat.

Wedden op duels van Spartak? Maak een bet365-account aan en win!

Begrijp je het standpunt van Spartak?

  • Ja, logisch dat zij zo reageren
  • Nee, onbegrijpelijke reactie
153+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie