‘Manchester United moet Ten Hag aanstellen’

Foto: ‘Manchester United moet Ten Hag aanstellen’

Ajax doet het dit seizoen zó goed in Europa dat oefenmeester Erik ten Hag enorm in trek is. Hij wordt overal en nergens genoemd, bijvoorbeeld bij Manchester United, waar coach Ole Gunnar Solskjaers hoofd al een tijdje op het hakblok ligt.

Rio Ferdinand, clubicoon van The Red Devils, vindt dat het tijd is voor verandering. Volgens de oud-verdediger moet er een frisse wind gaan waaien door de gangen van Old Trafford. Wel is het volgens hem moeilijk om veranderingen door te voeren in Manchester: “Je komt binnen en krijgt gelijk te dealen met een hele kleedkamer vol ego’s, persoonlijkheden en karakters”, vertelt hij op zijn YouTube-kanaal FIVE. “En dat moet je kunnen managen.”

Is Ten Hag dan de aangewezen persoon om dat te doen? “Ik ken hem niet persoonlijk, maar hij doet het fantastisch bij Ajax. En laten we niet vergeten dat dat geen kleine club is…”

‘United hetzelfde als Ajax’

Ferdinand vervolgt: “Nee, het is een grote club, een enorme club, in ieder geval de grootste van Nederland. Ja, bij United is het anders werken, maar we mogen niet vergeten dat Ajax een gigantisch bolwerk is waar Ten Hag óók al te maken heeft met een bepaald verwachtingspatroon: telkens weer móét er gewonnen worden. Zo is het daar elke dag en dat verandert niet als hij naar United komt.”

In de zomer kreeg Ten Hag al een belletje van Tottenham Hotspur en ook FC Barcelona werd genoemd voor de aanstelling van Xavi Hernández. De Tukker maakt het seizoen echter ‘gewoon’ af in de Johan Cruijff ArenA.

Verdien 8 keer je inleg als Manchester United dit seizoen de FA Cup wint!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Ten Hag de juiste man?

  • Ja
  • Nee
213+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie