Mancini vol bravoure: ‘We winnen het WK!’

Foto: Mancini vol bravoure: ‘We winnen het WK!’

Italië speelde gisteren in de WK-kwalificatiecyclus gelijk tegen Noord-Ierland (0-0), waardoor groepsgenoot Zwitserland een ticket voor het eindtoernooi in Qatar pakte. Voor de Azzurri zit er niets anders op dan het spelen van play-offs…

Na het laatste fluitsignaal in Belfast had bondscoach Roberto Mancini echter niets aan bravoure ingeleverd. Het verzamelde journaille vertrouwde hij toe: “We gaan via de play-offs naar het WK en misschien gaan we dat toernooi nog wel winnen ook.”

Zwitserland deed wél zijn plicht door met 4-0 van Bulgarije te winnen en eindigde op die manier met twee punten meer dan de Italianen… “Natuurlijk is dat teleurstellend, we hadden het al lang af kunnen maken in deze groep. Dit is een moeilijk moment, maar ik geloof nog steeds dat we een geweldige ploeg hebben. We krijgen in maart nog een kans om het WK te halen. Het is nu zaak om rustig te blijven.”

Thuis tegen de grote concurrent, de Zwitsers dus, werd het 0-0, mede omdat Jorginho een penalty miste: “We hebben onze kansen gehad, maar die niet benut. We hadden het twee wedstrijden voor het einde al moeten beslissen.”

Nachtmerrie

La Gazzetta dello Sport schrijft vandaag over de grote teleurstelling: “Wat een nachtmerrie (en het is nog niet voorbij). Verdomme, weer de play-offs. De geest waarvan we dachten dat we die definitief hadden verjaagd. Het vooruitzicht van een finale tegen CR7‘s Portugal of Ibra’s Zweden in Lissabon en Stockholm, dat kan gebeuren.”

Wordt de Champions League dit seizoen gewonnen door een Italiaanse deelnemer? Pak 17 keer je inleg!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Haalt Italië het WK alsnog?

  • Ja
  • Nee
43+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie