‘Bizar conflict in Oranje-selectie’

Foto: ‘Bizar conflict in Oranje-selectie’

Bij een 0-2 stand in de WK-kwalificatiewedstrijd tussen het Nederlands elftal en Montenegro ontstond er een bijzonder meningsverschil tussen de diverse internationals. De verdedigers wilden de voorsprong over de streep trekken, waar de aanvallers op zoek wilden gaan naar de 0-3.

Willem van Hanegem noemt dit vandaag ‘bizar’ in zijn column in het Algemeen Dagblad. De Kromme begint zijn verhaal: “Nederland gaat het WK ook halen, denk ik. Maar in Montenegro werd wel duidelijk dat we ver verwijderd zijn van het niveau van de landen die op dit moment de dienst uitmaken in Europa. Na afloop volgde ik met stijgende verbazing de discussie die was ontstaan…”

“Memphis vond dat we moesten blijven jagen op de 0-3, waarschijnlijk zijn 0-3 want dan had hij een hattrick kunnen bijschrijven”, gaat hij verder. “Virgil van Dijk had het over de organisatie en het uitspelen van het duel. De laatste had natuurlijk helemaal gelijk. We speelden zo ontzettend matig dat er helemaal geen sprake was van zoeken naar de 0-3.”

Punten pakken en wegwezen

Van Hanegem kiest de kant van de Liverpool-verdediger: “We hadden daar in Podgorica moeten beseffen wat Van Dijk natuurlijk al lang had gezien: voorin hadden we het totaal niet, op het middenveld was het matig. Waarom de bal naar voren en jagen als we nauwelijks iets konden afdwingen tegen een ploeg met een vervelende manier van spelen? In een wedstrijd waarin het resultaat zo ontzettend belangrijk was, hadden we gewoon de finish moeten halen, de punten bij ons totaal moeten optellen en snel wegwezen daar.”

Houdt Oranje morgen de nul tegen Noorwegen? Verdubbel je inleg bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Inderdaad gek?

  • Ja
  • Nee
1928+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie