‘Nederland moet vrezen voor voetbalnachtmerrie’

Foto: ‘Nederland moet vrezen voor voetbalnachtmerrie’

Het valt niet langer uit te sluiten dat er in de toekomst besloten gaat worden dat er geen uitfans meer bij Eredivisiewedstrijden aanwezig mogen zijn. Dat denkt journalist Valentijn Driessen, naar aanleiding van de incidenten die plaatsvonden rondom onder meer Vitesse – FC Utrecht, Feyenoord – AZ en FC Twente – Heracles.

De beste quoteringen op Eredivisiewedstrijden scoor je bij bet365!

“Ik denk dat het heel duidelijk is”, opent de chef voetbal van De Telegraaf. “Ron Jans gaf bij ESPN een goede voorzet waar ik het helemaal mee eens ben. En dat is gewoon geen uitsupporters meer. Als je ziet wat er om je heen gebeurd, dan komt het vaak uit de bezoekende vakken. Alle ellende. Dus dan maar geen uitsupporters. Ik denk dat het een eerste stap is.”

“Als je dit iedere week op de velden maar blijft zien, dat gaat nergens over.” Bij de Tukkerse derby in Twente ging het nog ná de wedstrijd helemaal mis, waar een supportersbus van Heracles werd bekogeld met stenen en vuurwerk. “Wat je ook leest is dat hele gezinnen naar het voetbal kwamen en het is niet veilig meer. Als je met het gezin in een bus van Almelo naar Enschede rijdt en je wordt op de terugweg opgewacht door Twente-supporters met stenen en vuurwerk. Dat gaat helemaal nergens over met kinderen in de bus. Dat moet je niet willen.”

‘Sfeer wordt er dan niet minder op’

Minister van Veiligheid en Justitie Ferd Grapperhaus kondigde al aan dat hij zich spoedig gaat beraden over maatregelen. Het weren van uitsupporters is een serieuze optie. “Ik denk dat de sfeer er niet minder op wordt”, voorspelt Driessen tot slot.

Zie jij dit wel gebeuren?

  • Ja
  • Nee
1160+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie