“Ajax speelde in Dortmund slecht omdat het zo goed is”

Foto: “Ajax speelde in Dortmund slecht omdat het zo goed is”

Ajax speelde woensdagavond lange tijd met een man meer tegen Borussia Dortmund, maar wist pas in de slotfase toe te slaan: 1-3. Journalist Süleyman Öztürk trekt een duidelijke conclusie over de ontwikkeling in Amsterdam.

Speelt Ajax gelijk tegen Go Ahead? Win elf keer je inleg bij bet365!

In zijn column voor Voetbal International schrijft Öztürk: “Na de 4-0 zege op Borussia Dortmund kwam in het land, onder Ajax-fans en een aantal duiders, het sentiment los dat de Amsterdammers de Champions League kunnen winnen. Dat is het kennelijk het nieuwe referentiepunt om de ploeg van Erik ten Hag te beoordelen. Ajax staat in het rijtje Manchester City, Liverpool, Chelsea en Bayern München. Dus was het niet goed, uit tegen Dortmund.”

Angst

De verhoudingen zijn simpelweg veranderd, zo luidt zijn conclusie. Hij trekt een vergelijking met jaren geleden. “Ajax was blij als het met pijn en moeite van een club als FC Kopenhagen won. Ten Hag zal het eerste half uur van zijn ploeg vast terugkijken om te zien waarom zijn spelers zo slordig waren in de passing. Met een Ajax-bril op was het teleurstellend, mede ingegeven door de vorige drie groepsduels. Maar je kunt het ook omdraaien. Waarom speelde Borussia Dortmund in het Signal-Iduna-Park alsof het Heracles Almelo of FC Utrecht was? Uit pure angst om nóg een keer weggetikt te worden door het beweeglijke en goed passende Ajax.”

Öztürk besluit: “Ajax speelde in Dortmund slecht omdat het zo goed is. Dat klinkt misschien wat vaag, maar in het voetbal heb je elk duel weer te maken met een tegenstander. De Champions League winnen doe je niet zomaar. Vraag dat maar aan Pep Guardiola.”

Ajax is met twaalf punten al zeker van de volgende Champions League-ronde.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Eens?

  • Ja
  • Nee
271+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie