Ajax-kassa rinkelt: dit megabedrag schrijft de club bij

Foto: Ajax-kassa rinkelt: dit megabedrag schrijft de club bij

Ajax deed woensdagavond financieel goede zaken in de Champions League. De Amsterdammers stelden de volgende ronde veilig en hebben daarmee al bijna 68 miljoen euro bij elkaar gevoetbald.

Inzetten op Ajax doe je bij bet365! Pak de welkomstbonus van €100!

Het grootste gedeelte van dit bedrag won de club al voordat de eerste wedstrijd was gespeeld. De Nederlanders ontvingen 15,64 miljoen euro aan startpremie, terwijl ze op basis van de coëfficiëntenlijst daarbovenop nog eens 20,466 miljoen euro kregen. Daardoor konden Marc Overmars en Edwin van der Sar deze zomer al 36 miljoen euro bijschrijven.

De goede resultaten in de poulefase van het miljoenenbal deden de rest. Het lukte de ploeg van Erik ten Hag om maar liefst vier overwinningen te behalen, waarmee het fier bovenaan staat in de poule. Die winstpartijen leverden Ajax een bedrag van in totaal 11,2 miljoen euro op. De plaatsing voor de knock-outfase zorgde nog eens voor 9,6 miljoen euro.

Klimmen op coëfficiëntenlijst

Mede door de successen van Ajax krijgt de nummer twee uit de eredivisie volgend seizoen mogelijk eveneens een direct Champions League-ticket. Nederland is dit jaar namelijk bezig met een flinke opmars op de coëfficiëntenlijst. Het verschil met Frankrijk en Portugal is inmiddels minimaal, waardoor de kans steeds reëler wordt. 

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Kan Ajax de Champions League winnen?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
439+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie