‘Burgemeesters komen met keiharde sancties’

Foto: ‘Burgemeesters komen met keiharde sancties’

De autoriteiten zijn helemaal klaar met de incidenten in de voetbalstadions. Burgemeester Paul Depla van Breda opteert daarom voor strengere maatregelen bij toekomstige problemen met supporters.

Wedden op voetbalduels? Maak een account aan bij bet365 en win!

Depla wil dat burgemeesters de mogelijkheid krijgen om supportersvakken of desnoods een compleet stadion te sluiten bij wangedrag. Ook zouden clubs strafpunten moeten krijgen als het veiligheidsbeleid niet op orde is. Maandag voerden burgemeesters, KNVB, politie en justitie hierover overleg.

De afgelopen maanden ging het in en rond verschillende stadions mis. Feyenoord-directeur Mark Koevermans kondigde bovendien zijn vertrek aan na bedreigingen aan zijn adres. Afgelopen weekend werden nog twee duels gestaakt, waar er op de tribunes in Almelo werd geknokt. Ook na de derby tussen NEC en Vitesse ging het onlangs goed mis buiten De Goffert.

Maatregelen

Er werden al maatregelen aangekondigd, maar dat leidde nog niet tot een betere sfeer. Om die reden zouden burgemeesters strengere maatregelen moeten kunnen doorvoeren. Het Algemeen Dagblad verwijst naar Depla. “Hij wil dat burgemeesters de mogelijkheid krijgen om supportersvakken of desnoods het hele stadion tijdelijk kunnen sluiten bij ernstige misdragingen van supporters. Ook besteden clubs wat Depla betreft verplicht een percentage van hun budget aan veiligheidsmaatregelen. Doen ze dat niet, dan volgen er strafpunten in de competitie.”

Depla vindt dat voetbalclubs hun verantwoordelijkheid te vaak ontlopen. “Een café waar het mis gaat, kan de gemeente ook sluiten. Bij voetbal hoor ik te vaak, ja maar. Daar moeten we vanaf. Het is niet meer uit te leggen dat in Breda rechercheurs 3000 uur bezig zijn geweest om raddraaiers op te sporen na voetbalgeweld. Dat moet stoppen. De kwaadwillenden moeten uit het voetbal. Door ze op te sporen en uit te sluiten, maar ook door maatregelen te nemen tegen clubs”, aldus de burgemeester van Breda.

Het Auditteam Voetbal en Veiligheid zet vraagtekens bij nieuwe maatregelen. Volgens onderzoeker Vincent van der Vlies is het beter om de huidige mogelijkheden beter te benutten, zoals betere camera’s en meer toezicht van stewards.

Eens?

  • Ja
  • Nee
330+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

06:38
110+
‘Verrassende naam op trainerslijst Ajax’
23:45
122+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
113+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
46+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
62+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
336+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
68+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
104+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
311+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
90+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
1252+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
182+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
50+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
492+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
818+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
125+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
217+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
48+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
336+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
12+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie