Vinicius: “Zo lang op zoek”

Foto: Vinicius: “Zo lang op zoek”

Carlos Vinicius was zichtbaar opgelucht met zijn eerste treffer in het shirt van PSV. De Braziliaanse spits, die dit seizoen gehuurd wordt van Benfica, schopte de paal bijna door midden van de adrenaline na zijn eerste Eindhovense treffer. 

Gaat PSV winnen van AS Monaco? Zet in en win op bet365!

Een spits die geen doelpunten maakt is geen blije aanvaller. Dat bewees Carlos Vinicius de afgelopen weken maar weer eens. De 26-jarige Braziliaan maakte tegen FC Twente zijn eerste twee treffers van zijn periode in Eindhoven. Daar was de Benfica-huurling blij mee, zo gaf hij aan bij ESPN. 

Carlos Vinicius en PSV

Voor de spits van PSV was het dus een bijzondere dag. “Er viel iets van me af. Ik was al zo lang op zoek naar m’n eerste goal. Ik had nog nooit zo lang niet gescoord. Nu viel alles van me af”, vertelde de Braziliaan na afloop.

De doelpunten voelden als een verlossing. Vinicius: “Die grijns gaat nog niet van m’n gezicht af. Dit is een belangrijke dag voor mij, die zal me altijd bijblijven. De eerste goals in dit shirt. Daarvoor ben ik hier gekomen. Om goals te maken voor PSV.”

De aanvaller wil zijn doelpuntenwoede tegen Twente voort zetten in de rest van de wedstrijden. “Niet alleen voor mij, maar voor de hele ploeg schept dit vertrouwen. En we hebben moeilijke wedstrijden voor de ploeg”, stelt de Braziliaan. “Ik denk dat dit vertrouwen geeft aan de hele ploeg om door te gaan en te groeien.

Ook trainer Roger Schmidt was blij met de verrichtingen van Vinicius: “Het eerste doelpunt is altijd de moeilijkste. Iedereen heeft gezien dat hij heel opgelucht was toen hij scoorde”, zei hij daarover. “De laatste wedstrijden heeft hij zijn kwaliteiten al laten zien. Hij is altijd gevaarlijk. Vandaag kreeg hij de beloning met zijn doelpunten.”

Gaat Vinicius slagen bij PSV?

  • Ja
  • Nee
  • Geen mening
179+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie