Ziyech op een haar na Oranje-international

Foto: Ziyech op een haar na Oranje-international

Het had helemaal niets gescheeld of Hakim Ziyech had nu in het Nederlands elftal gespeeld of daar in ieder geval voor in aanmerking gekomen. In 2015 behoorde hij tot de Oranje-selectie en de toenmalige bondscoach Guus Hiddink wilde hem daadwerkelijk laten debuteren, waardoor de Marokkaan ‘vast had gelegen’.

Op wedstrijden van Chelsea inzetten doe je bij bet365! Krijg nu €100 bonus!

Ziyech speelde nog voor FC Twente toen hij een belletje kreeg van Hiddink, of hij zich voor een trainingsstage wilde melden bij Nederland. In het Algemeen Dagblad doet de 74-jarige coach uit de doeken: “Ziyech had ik echt laten spelen tegen Letland, mijn laatste interland. Maar hij raakte in de aanloop geblesseerd. Hij leek mij een jongen die aanvoelt of iets oprecht is. Je hoeft niet te vertellen dat je hem hoog hebt zitten, dat moet hij voelen. Het is jammer, hij had echt voor Oranje kunnen spelen.”

In 2018 reageerde de Chelsea-voetballer al eens op de genoemde situatie: “Als ik er wel bij was gebleven en Hiddink had mij speeltijd gegeven tegen Letland, had ik nooit meer voor Marokko kunnen spelen. Maar het is allemaal anders gelopen. En volgens mij niet verkeerd, want ik sta nu op het punt om tegen Iran te spelen op een WK.”

Ruzie met Halilhodzic

Op dit moment ligt Ziyech overhoop met bondscoach Vahid Halilhodzic van het Marokkaanse nationale team. “Hij zag er niet uit als een speler die met het nationale team strijdt voor WK-kwalificatie”, zei de keuzeheer in september. “Voor het eerst in mijn carrière zag ik een speler bij de nationale ploeg die niet wil trainen en doet alsof hij geblesseerd is. Hoewel tests hebben uitgewezen dat hij kan spelen. Ik zal dit gedrag niet tolereren zolang ik bondscoach ben van Marokko.”

“De volgende keer dat je praat, spreek dan de waarheid!”, schreef Ziyech vervolgens op Instagram. Halilhodzic: “Ziyech heeft diverse grenzen bereikt. Het is niet één geval, maar een opeenstapeling. Na een poosje moet je dat gewoon een halt toeroepen.”

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Jammer?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
691+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie