Sneer naar Schmidt: “Ajax heeft het geld zelf verdiend”

Foto: Sneer naar Schmidt: “Ajax heeft het geld zelf verdiend”

Menno Pot haalt in zijn nieuwe column in Het Parool stevig uit naar Roger Schmidt. De PSV-trainer lijkt volgens de journalist te geloven dat Ajax ‘gratis’ geld heeft gekregen, terwijl de Amsterdammers volgens laatstgenoemde éérst goed werden en daarna pas rijk. 

Verwacht jij dat Ajax ‘gewoon’ kampioen wordt? (@1.33) Beproef je geluk bij bet365 en krijg €100 bonus!

“Bijvoorbeeld van God, de regering of Sinterklaas. Nogal wiedes dat Ajax zo goed voetbalt, vindt Schmidt: met zo’n budget kan ik het ook”, begint Pot. “Het is een wonderlijke omkering, want in werkelijkheid werd Ajax éérst goed en daarna pas rijk. De club hield bijna 100 miljoen euro over aan de Champions Leaguecampagne van 2018-2019, waarna Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt, Hakim Ziyech en Donny van de Beek werden verkocht voor in totaal 240 miljoen euro. Sindsdien pakt de club door.” 

Pot stelt dat Ajax op een mooie manier diens geld bij elkaar kreeg. “Ajax verdiende zijn geld door voetbalprestaties te leveren en spelers te verkopen. Veel puurder kun je niet rijk worden in voetbal. Ajax verkocht zich niet aan een sjeik of investeerder en hoefde nooit, zoals PSV in 2011, de gemeente te smeken om alsjeblieft snel de grond onder het stadion te kopen om de begroting sluitend te krijgen.”

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Denk Schmidt dit echt over Ajax?

  • Ja
  • Nee
781+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie