De Boer spreekt zich uit over Cillessen-kwestie

Foto: De Boer spreekt zich uit over Cillessen-kwestie

Jasper Cillessen was lange tijd de nummer één van het Nederlands elftal, maar werd vlak voor het EK plotseling gepasseerd door toenmalig bondscoach Frank de Boer. Toch weerspreekt laatstgenoemde dat er meer speelde dan alleen een coronabesmetting.

Cillessen liep vlak voor de voorbereiding bij Oranje corona op. “Jasper is heel veel geblesseerd geweest dat jaar”, reageert De Boer in Rondo. “We wisten niet hoe lang het zou duren. Ik wist ook dat ik gewoon twee goede keepers achter de hand had met Tim Krul en Maarten Stekelenburg. Ik moest een keuze maken: stel dat een keeper het goed doet in de eerste twee of drie wedstrijden, moet ik hem er dan weer naast zetten?”

Daar voegt de oud-trainer van Ajax aan toe: “Dus het heeft ook gewoon heel veel invloed op het proces in de groep. Ik vond op dat moment het verschil tussen Tim Krul, Maarten Stekelenburg en Jasper Cillessen klein. Als het echt een groot verschil was geweest, dan had ik het risico willen nemen. Stekelenburg maakte op mij een ongelofelijke indruk, ook op de training.”

Slecht in de groep

De Boer weerspreekt dat Cillessen slecht in de groep lag. “Hij ligt goed in de groep, maar het gaat erom: wat zou er gebeuren als hij tweede keeper zou zijn? Je weet zelf of een speler tweede keeper kan zijn, of niet. Dat is niet zijn ding. Hij was in eerste instantie mijn eerste keeper, maar in mijn ogen zat er bijna geen verschil in.”

Onder Louis van Gaal zat Cillessen nog niet bij de Oranje-selectie.

Geloof je zijn verhaal?

  • Ja
  • Nee
224+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie