Transfers kwamen te laat: rode cijfers PSV

Foto: Transfers kwamen te laat: rode cijfers PSV

PSV heeft een verlies van 23,2 miljoen euro gedraaid over het boekjaar 2020-2021. Dat maken de Eindhovenaren vanmiddag bekend op hun eigen website. Toch is er ‘geen reden tot zorgen, want de liquiditeit van de club is in orde’, legt financieel directeur Jaap van Baar gelijk ook uit.

PSV maakte 25 miljoen euro minder omzet door toedoen van de coronapandemie. “Gedurende vrijwel het gehele seizoen was er geen bedrijvigheid in het Philips Stadion. Grootschalige evenementen werden afgelast en wedstrijden werden uitsluitend zonder toeschouwers gespeeld.”

Een ander belangrijk punt is dat PSV minder lucratieve uitgaande transfers realiseerde door de coronapandemie, die de transferwereld flink bedrukte. “PSV realiseerde een netto resultaat vergoedingssommen van bijna €21 miljoen negatief. In de plannen van PSV was een grote transfer opgenomen in het boekjaar 2020-2021. De verkopen van Sam Lammers, Jeroen Zoet en Jorrit Hendrix waren echter onvoldoende om de afschrijvingskosten te compenseren en het gewenste resultaat vergoedingssommen te realiseren.”

Doordat de verkopen van Donyell Malen, Denzel Dumfries, Pablo Rosario, Mohamed Ihattaren en Joël Piroe pas ná het sluiten van het boekjaar rond zijn gemaakt, eindigt PSV niet in de zwarte cijfers. De club besluit met een prognose voor het komende jaar: “De financiële verwachting voor het seizoen 2021-2022 is dat PSV opnieuw een negatief operationeel resultaat zal realiseren als gevolg de nog steeds aanwezige impact van de pandemie. Het verwachte transferresultaat is echter dusdanig positief dat er over seizoen 2021-2022 een netto winst wordt gerealiseerd.”

PSV heeft de zaakjes prima op orde

  • Eens
  • Oneens
139+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie