Ten Hag doet ‘Ajax-onthulling’ over Haaland

Foto: Ten Hag doet ‘Ajax-onthulling’ over Haaland

Ajax won gisteren met 0-2 van sc Heerenveen in het Abe Lenstra Stadion door goals van Sébastien Haller en David Neres, en nu kan het vizier op de belangrijke Champions League-ontmoeting van aankomende dinsdagavond tegen Borussia Dortmund.

Na een vervelende bovenbeenblessure heeft Erling Haaland zijn rentree inmiddels gemaakt bij de Bundesliga-topclub, die gisteren met 3-1 van FSV Mainz 05 won (twee goals van de Noorse Golden Boy). Doen de spelers van de Amsterdammers het al in hun broek?

Nee, aldus coach Erik ten Hag, die wordt geciteerd door Voetbal International: “Mijn spelers kijken ernaar uit om zich te meten met Haaland. Hij is een buitengewone speler, dus daar kijkt het team naar uit.” Maar… voor Ajax was het toch beter geweest als de jonge spits nog in de lappenmand had gezeten? “Nee, we zijn blij dat-ie er is. We willen ons meten met de besten.”

‘Haaland is een exceptionele speler’

Eerder stak de oefenmeester al de loftrompet over de goalgetter in een interview met BILD: “Hij is een exceptionele speler. Haaland kan bij elke club succesvol worden en nog een volgende stap zetten. Hij is extreem ver gezien zijn leeftijd.” Ten Hag kreeg de vraag hoe hij de Noor het scoren wil beletten: “Dat is extreem moeilijk, ook omdat Borussia Dortmund meer dan één sterke speler heeft. Hij creëert niet alleen gevaar in het strafschopgebied, met zijn kracht en snelheid is Haaland een uitzondering op de regel en kan hij duels beslissen.”

Haaland wordt elke week wel in verband gebracht met een transfer en in Dortmund zou men naar Sébastien Haller kijken als mogelijke vervanger: “Ik ken de plannen van die club niet, maar met de klasse van Sébastien sluit ik niet uit dat hij interessant is voor Borussia Dortmund. Wat ik wel kan zeggen: dat wordt een dure aangelegenheid.”

Gaat Haaland scoren?

  • Sowieso
  • Nee
508+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie