TRANSFERUURTJE: Onana-toekomst, Barcelona-feestje

Foto: TRANSFERUURTJE: Onana-toekomst, Barcelona-feestje

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Ajax-doelman André Onana zet zijn carrière voort bij Internazionale. Volgens het Italiaanse Calciomercato is de strijd om de Kameroener reeds gestreden. De 25-jarige Onana heeft een aflopend contract in Amsterdam en bij Ajax is de hoop op verlenging al geruime tijd vervlogen. FC Barcelona en een aantal andere clubs mengden zich daarop in de strijd, maar het genoemde medium weet het zeker: de doelman speelt volgend seizoen in Milaan. Inter en diens zaakwaarnemer zouden de handen al hebben geschud. Officieel mag Onana pas vanaf januari praten met andere clubs. Om die reden zou zijn afgesproken dat de deal pas in februari zal worden bekrachtigd. Na de winterse transferperiode zal Onana zijn toekomst verbinden aan Inter, waar hij naar verluidt drie miljoen euro per jaar gaat verdienen. Er ligt een contract voor vier seizoenen klaar.

De relatie tussen Oussama Tannane aan de ene kant en zijn werkgever Vitesse aan de andere is danig verziekt. De Arnhemmers hebben de technisch begaafde Marokkaan teruggezet naar het tweede, omdat contractontbinding geen mogelijkheid was… Volgens De Telegraaf is het te makkelijk om nu alleen met een beschuldigend vingertje te wijzen naar de voetballer, want ook zijn club heeft steken laten vallen. “De club had in een eerder stadium kunnen bedenken dat een speler met de kwaliteiten en het eerzuchtige karakter van Tannane niet geschikt is om er een beetje bij te hangen”, aldus de krant. “In plaats van tot op het laatst te hopen op de jackpot had Vitesse de speler, voor wie door de komst van Yann Gboho eigenlijk geen plek meer was, ook in de slotweek van de window een transfervrij vertrek of verhuur kunnen gunnen.”

Buitenland:

Er valt de laatste tijd niet zoveel te juichen voor oefenmeester Ronald Koeman bij FC Barcelona, maar het lijkt er sterk op dat hij nu eindelijk eens kan glimlachen: volgens El Mundo Deportivo gaan Ansu Fati én Pedri hun contracten verlengen. Vooral de verbintenis van het eerstgenoemde supertalent is al een tijdje een heikel punt, omdat dit in de zomer van 2022 al afloopt. De Catalanen moeten dus snel spijkers met koppen slaan, want anders kan Fati in de aankomende winterstop al een voorcontract tekenen bij een andere club. Volgens journalist Gerard Romero naderen voorzitter Joan Laporta van Barça een zaakwaarnemer Jorge Mendes, die de belangen van de jonge vleugelspits behartigt, echter een akkoord. Daar zouden zelfs al afspraken over gemaakt zijn. 

De bovengenoemde krant weet daarnaast te melden dat de verlenging van Pedri in het aankomende weekend al bezegeld wordt, tijdens een speciaal daarvoor belegde vergadering. Naar verluidt kunnen we volgende week al witte rook verwachten. Hebben Fati en Pedri hun handtekeningen gezet, dan is de piepjonge spelverdeler Gavi (17) aan de beurt. Hij maakte onlangs al zijn debuut bij het Spaanse nationale team en deed dat uitstekend.

Worden Fati en Pedri wereldsterren?

  • Ja
  • Nee
54+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie