TRANSFERUURTJE: Barça-sollicitatie, Ajax scout

Foto: TRANSFERUURTJE: Barça-sollicitatie, Ajax scout

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

De verwachting was toch wel dat André Onana in de voorbije zomertransferwindow bij Ajax zou vertrekken. Aan De Telegraaf vertelt de doelverdediger dat hij ook wel met een aantal clubs heeft onderhandeld, maar er werd geen akkoord bereikt… “Ik kon naar Olympique Lyon, heb ook veel gesprekken gevoerd met Peter Bosz en voor mij is het een eer dat zo’n club me wilde contracteren. Helaas konden we uiteindelijk niet tot een akkoord komen. Hetzelfde geldt voor OGC Nice“, onthult de Kat uit Kameroen op zaterdagochtend. Hij gaat verder: “Er zijn vijftien clubs die me in de zomer van 2022 transfervrij willen hebben. Geruchten dat ik al een akkoord heb met een andere club, kloppen niet. Het is toch logisch dat ik eerst Ajax de kans bied om het gesprek aan te gaan? Binnenkort komt Albert Botines naar Amsterdam en dan hoor ik het wel. Ik wil me alleen op mijn terugkeer focussen. Maar alles is mogelijk.”

Oefenmeester Erik ten Hag heeft bij Ajax de nodige keepers tot zijn beschikking, maar de situatie lijkt rooskleuriger dan hij daadwerkelijk is. Daarom zou het niemand verbazen als de Amsterdammers de portemonnee trekken voor een nieuwe goalie. Remko Pasveer (37) en Maarten Stekelenburg (39) zijn op leeftijd, waar Jay Gorter (21) bij Jong Ajax klaargestoomd wordt voor het echte werk. André Onana staat op zijn beurt voor een vertrek uit de Johan Cruijff ArenA, zo lijkt wel vast te staan. Volgens het Turkse medium Fotomac zaten er afgelopen donderdag scouts van de Amsterdammers op de tribune bij de Süper Lig-wedstrijd tussen Fenerbahçe en Giresunspor (2-1), enkel en alleen om een rapport op te stellen over Altay Bayindir. Ajax wordt al een tijdje in verband gebracht met de 23-jarige Turk, maar nu lijkt de interesse dan ook daadwerkelijk serieus te worden. Wil directeur voetbalzaken Marc Overmars écht spijkers met koppen slaan, dan zal hij hoe dan ook de buidel moeten trekken. De marktwaarde van Bayindir wordt immers geschat op 14 miljoen euro. En omdat hij nog tot medio 2023 vastligt in het Sükrü Saracoglustadion is de onderhandelingspositie van Fenerbahçe niet slecht…

Buitenland:

In de zomer ging voorzitter Joan Laporta van FC Barcelona op zoek naar een vervanger voor oefenmeester Ronald Koeman, maar die vond hij niet (tijdig). In het hier en nu hoeft een nieuwe zoektocht echter helemaal niet lang te duren… Het dagblad Sport heeft contact gehad met de entourage van Xavi Hernández en weet dat de voormalige spelmaker al in contact staat met dezen of genen bij Barça. Hij zou richting Catalonië gecommuniceerd hebben dat hij openstaat voor de job, ondanks zijn dienstverband bij het Qatarese Al-Sadd. Xavi is een goede optie voor Laporta en de socios zouden blij zijn als het clubicoon de touwtjes in handen krijgt, maar naar verluidt is hij niet de eerste keuze van de president. Die zou namelijk meer zien in een samenwerking met Roberto Martínez, nu nog de bondscoach van het Belgische nationale team. Hoe je het ook wendt of keert, de dagen van Koeman als eindverantwoordelijke in het Camp Nou-stadion lijken geteld. Misschien wordt Martínez zijn opvolger of misschien komen de Catalanen toch uit bij Xavi, maar dat de voormalige Oranje-keuzeheer een ontslagbrief kan verwachten lijkt een zekerheidje te zijn.

Alexandre Lacazette voetbalt op dit moment nog in de Premier League voor het dolende Arsenal, maar daar komt in 2022 verandering in. Een transfervrije overstap naar het Estadio Wanda Metropolitano van Atlético Madrid ligt voor de hand. Voetbal International schrijft op zaterdagochtend: “Bij Atlético Madrid is er goede hoop dat het lukt om Alexandre Lacazette na dit seizoen in te lijven, zo meldt het Franse Le10 Sport. De interesse van Atlético in Lacazette speelt al langer. Arsenal wilde de dertigjarige Fransman in de voorbije twee jaar telkens niet verkopen, maar een transfer is nu echt nabij. Het contract van Lacazette in Noord-Londen loopt namelijk komende zomer af en het is onwaarschijnlijk dat het tot een verlenging van de verbintenis komt”, weet het blad te melden. “Diego Simeone en co willen toeslaan en Lacazette transfervrij overnemen.”

Heeft Ajax een nieuwe keeper nodig?

  • Ja
  • Nee
107+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie