Speler met meest Eredivisieduels nu op de bank: ‘Verrast’

Foto: Speler met meest Eredivisieduels nu op de bank: ‘Verrast’

Met 391 Eredivisiewedstrijden achter zijn naam is hij de meest ervaren speler van de competitie, maar gisteren zat Willem Janssen plots op de bank bij FC Utrecht. Daar was de mandekker zelf ook verrast over.

“Dat klopt, ik was ook verrast. Ik zag het gewoon niet aankomen. Dinsdag hoorde ik het na een gesprek met de trainer en Rick (Kruys, assistent red.)”, vertelt Janssen in het Algemeen Dagblad. Vorige week werd Janssen al in de rust gewisseld, tegen RKC (1-1). “Willem speelde gewoon niet zo goed. Dan kan ook hij worden gewisseld”, legde coach René Hake destijds uit.

Tegen NEC mocht Janssen slechts zeven minuten meedoen, als invaller. “Ik zag op de training dat hij niet helemaal fit was. En op basis daarvan heb ik keuzes gemaakt. En uiteindelijk, en daar heb ik het ook met hem over gehad, wil ik hem daar ook voor beschermen. Als hij niet topfit is, dan kan hij er ook heel slecht uitzien. Dat moeten we niet willen. Willem Janssen, fit en fris, is een uitstekende speler voor FC Utrecht en dat heeft hij al jaren bewezen. Alleen nu was het moment er niet.”

Daarover zegt Janssen (35) zelf: “De motivatie daarbij was prima. Uiteindelijk heb ik ze helemaal gelijk gegeven. Weet je, als 35-jarige speler denk je bijna als een trainer. Het teambelang staat voorop. Bovendien kunnen we altijd op Mark van der Maarel bouwen. Het einde van Willem Janssen? Néé man! Nee natuurlijk niet. Tegen Feyenoord, drie weken geleden, was ik nog de Man van de Wedstrijd. Alleen moet ik accepteren dat ik sommige dingen op een andere manier in moet gaan vullen. Ik ben 35 jaar maar ik voel me echt nog een jonge hond. Ik ben mezelf echt tegengekomen.”

Mits fit hoort Janssen altijd in de basis bij Utrecht

  • Eens
  • Oneens
101+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie