Gijp gaat los: ‘Hou je teringmuil!’

Foto: Gijp gaat los: ‘Hou je teringmuil!’

In de documentaire ‘FC Utrecht: No Guts No Glory’ is te zien hoe oefenmeester René Hake van FC Utrecht vorig jaar na een duel met ADO Den Haag (1-1) tekeerging tegen Adrián Dalmau. De beelden werden getoond bij Studio Voetbal, met Hake als gast.

René van der Gijp reageert als een wesp gestoken bij Veronica Inside: “Hij sloeg zichzelf er redelijk voor op de borst, maar ik vind het makkelijk om een ventje dat twee gele kaarten pakt en zit te huilen op die manier de les te lezen, wetende dat dat mannetje al een halfjaar doodongelukkig in Nederland is en zijn familie mist. Als ik erbij had gezeten, had ik gezegd: joh, houd je grote teringmuil dicht. Houd je grote teringmuil. Als ik daar gezeten had, had ik echt ingegrepen. Dan had ik gezegd: joh, wat doe je nou, idioot die je bent.”

Dalmau kreeg bij een 1-0 voorspong voor Utrecht rood. Hij zei een paar keer ‘I’m stupid‘ en ‘verstopte’ zich: “Ik heb het zo verkloot. Ik heb mijn kans vergooid.” Na het laatste fluitsignaal ging Eljero Elia een paar keer op zoek naar ‘die Spanjaard’, hij sprak hem aan met ‘amigo‘, maar Dalmau reageerde niet. “Hij heeft echt geluk dat die camera hier is”, zei de vleugelspits toen.

Vervolgens riep Hake: “Fucking hell. Hey, Dalmau! Heb je niks te zeggen tegen de jongens, in plaats van met je hoofd naar beneden te zitten? Je hebt de wedstrijd verkloot. Twee stomme gele kaarten.” Johan Derksen: “Hij wist dat die camera’s er hingen, hè. Dat was echt een act van een meneertje.”

Heeft Gijp gelijk?

  • Ja
  • Nee
2558+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie