TRANSFERUURTJE: PSV-stunts, Barcelona-nachtmerrie

Foto: TRANSFERUURTJE: PSV-stunts, Barcelona-nachtmerrie

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

Mario Götze heeft zijn handtekening gepend onder een contractverlenging (tot medio 2024) bij PSV en daar is alles en iedereen in het Philips Stadion natuurlijk heel erg blij mee. Zeker omdat de middenvelder in de afgelopen transferwindow goed in de markt lag. Op de officiële website van de Eindhovenaren zegt technisch manager John de Jong: “Het is geen geheim dat Mario een bepalende speler voor het team en in het realiseren van onze ambities is. Er was ons veel aan gelegen om hem langer voor PSV te behouden.” De beleidsbepaler onthult: “In de laatste dagen van de transferwindow hebben verschillende clubs serieuze belangstelling voor hem getoond. Enkele daarvan zijn actief in het hoofdtoernooi van de Champions League.”Mario Götze heeft zijn contract bij PSV verlengd tot medio 2024 en dat kan natuurlijk niet los gezien worden van de aanwezigheid van oefenmeester Roger Schmidt in het Philips Stadion. Mogelijk ondertekent de coach binnenkort óók een nieuwe verbintenis in Eindhoven. Het Eindhovens Dagblad stelt op maandagochtend dat het nieuwe contract van Götze er misschien wel aan bij kan dragen dat Schmidt eveneens voor een langer verblijf bij PSV kiest. In de lichtstad van Nederlands is men alleszins tevreden met het werk van de Duitser. Algemeen directeur Toon Gerbrands onthulde in een eerder stadium: “Mensen onderschatten het weleens, maar er zijn zo’n zes aanbiedingen voor hem (Schmidt, red.) binnengekomen. Maar dan is het ook een mooie man die zegt: ik heb geen clausule in mijn contract en ik heb hier bovendien nog nooit een wedstrijd met supporters beleefd. Dus ik blijf hier gewoon.”

Op zeer jonge leeftijd liet Joshua Zirkzee Varkenoord, het trainingscomplex van Feyenoord, achter zich voor een dienstverband bij Bayern München… en Marco van Basten sprak daar een tijdje geleden zijn beklag over uit. De drievoudig winnaar van de Ballon d’Or zei: “Het is zó jammer dat dat soort mensen weggaan uit Nederland. Hij had bij Feyenoord er al in kunnen staan, dan had hij misschien al een jaar in de Eredivisie kunnen spelen. Dan neem je jezelf toch dingen af? Dat vind ik onvoorstelbaar.” De spits, die op dit moment op huurbasis uitkomt voor RSC Anderlecht, reageert bij ESPN: “Het was schrikken dat hij zo over mij sprak, Niet zozeer omwille van zijn uitspraken, wel omdat hij me kende: dat vond ik echt gek. Weet je, hoeveel respect ik ook voor Marco heb, ik was het niet noodzakelijk eens met zijn mening. Ik was er namelijk wel van overtuigd dat ik kansen zou krijgen bij Bayern. Ik kon ook naar Everton, zij drukten door, maar in Engeland doorbreken, dat is complex. Bayern vond ik… anders. Zij wilden me heel erg graag hebben, Feyenoord niet. Tja…”

Buitenland:

FC Barcelona heeft financieel gezien wel een jasje uitgedaan en zag Lionel Messi en Antoine Griezmann naar respectievelijk Paris Saint-Germain en Atlético Madrid vertrekken. ‘Kenner’ Simon Kuper denkt dat deze trend zich in de aankomende jaren door gaat zetten. Bij Studio Voetbal zegt hij: “Ik denk dat het nog erger wordt. Barcelona moet de salarissen nog meer verlagen. Richting het niveau van Everton en Aston Villa. Logischerwijs ga je dan ook op het niveau van Everton en Aston Villa spelen. Je koopt kwaliteit. Ik zie het wel gebeuren dat er over een jaar clubs komen en aangeven dat ze Pedri een leuke voetballer vinden. Of Frenkie de Jong. Wil De Jong nog jarenlang voor een subtopper spelen?” Kuper kopt zijn eigen voorzetje binnen: “Ik denk het niet.” De journalist voegt daaraan toe: “Wat als Bayern volgend jaar komt voor De Jong en honderd miljoen euro wil betalen? Dat probleem ligt op de loer. Nu Messi weg is, gaan de sponsors ook weg. Je inkomsten gaan zakken en de salarissen moeten dan ook gaan zakken. Je gaat ook minder ver in de Champions League komen. Het is een vicieuze cirkel.”

Moet PSV Schmidt langer vastleggen?

  • Ja
  • Nee
56+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
42+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
53+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
21+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
38+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
253+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
52+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
87+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
213+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
79+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
748+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
162+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
44+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
345+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
746+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
121+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
198+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
47+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
322+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
10+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
337+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie