Dubbel feest Ronaldo en Portugal: legendarisch record én late zege

Dubbel feest bij Portugal en Cristiano Ronaldo. De superster draaide persoonlijk een achterstand om tegen Ierland en kroont zich zo internationaal topscorer aller tijden. Hij gaat hiermee de Iraniër Ali Daei voorbij.

Tijdens afgelopen EK kwam Ronaldo al op gelijke hoogte met de oud-aanvaller, toen hij op 109 interlansgoal kwam. Thuis tegen de Ieren, in het kader van de WK-kwalificatie, hoopte de bij Manchester United teruggekeerde vedette alleen aan de top te komen. Hij kreeg na een kwartier de uitgelezen kans, maar hij mistte een penalty. Op slag van rust de volgende domper voor de thuisploeg: Ierland kwam brutaal op voorsprong door verdediger John Egan.

In de absolute slotfase zou CR7 orde op zaken stellen. In de 86 minuut maakte hij met de 1-1 zijn 110e interlanddoelpunt. Om het feestje compleet te maken zorgde de aanvaller diep in de blessuretijd ook nog voor de winnende. Wat een baas!