Higler reageert op mogelijke rode kaarten Ajax

Foto: Higler reageert op mogelijke rode kaarten Ajax

Dennis Higler beleefde zondagmiddag een intense wedstrijd in Enschede. FC Twente en Ajax maakten het de scheidsrechter niet makkelijk, maar desondanks staat hij achter twee cruciale beslissingen.

Higler gaf Davy Klaassen geel voor een slaande beweging. “Daar kijk ik recht in”, opent de scheidsrechter voor de camera van ESPN. “Klaassen en Troupée zitten even aan elkaar. Klaassen zwaait een beetje met zijn arm, zo van: ‘Ga weg jij’. Hij raakt hem eigenlijk vrij ongelukkig, ik denk ook niet dat het zijn bedoeling is, in zijn gezicht. Maar een arm in het gezicht, dat hoort niet op een voetbalveld, dus een gele kaart.”

“We hebben een aantal momenten gezien en dan is het ook fijn dat de VAR dat checkt en feedback geeft”, zo vervolgt Higler zijn verklaring. “Bijvoorbeeld een moment waarop Martínez een hand in zijn gezicht krijgt en daar meer van probeert te maken. Soms proberen ze er meer van te maken en dat maakt het niet altijd even makkelijk, maar dat hoort bij ons beroep.”

Ook de mogelijke rode kaart van Edson Álvarez werd door de VAR gecheckt. “Op het moment dat het een mogelijke rode kaart is, dan zal de VAR mij roepen. Wij hebben het net samen gezien en voor mij is het meer een duw, met een beetje de arm, misschien dat er nog een beetje een hand bij zit. Maar niet met voldoende kracht, dus voor mij is het absoluut geen rode kaart. Een slag daar moet kracht bij zitten, daar zit vaak veel meer snelheid in dan het moment dat wij net gezien hebben. Als ik dit op het veld gezien zou hebben, dan had ik geel gegeven.”

Eens met zijn uitleg?

  • Ja
  • Nee
891+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie