“Feyenoord niveau van H’veen, Groningen en Twente”

Foto: “Feyenoord niveau van H’veen, Groningen en Twente”

Johan Derksen is nog altijd niet erg enthousiast over het nieuwe Feyenoord. De 5-0 overwinning op IF Elfsborg zegt de voetbalanalist dan ook weinig.

Derksen vindt Feyenoord ‘best een aardig elftalletje’, maar stelt hij in Veronica Inside: “Ik zat in de auto en heb de wedstrijd daardoor via de radio gevolgd. Ik heb me zo ontzettend geërgerd aan die radioverslaggever met die Marokkaanse naam (Arman Avsaroglu, red.). Welbespraakte jongen, hij doet het niet zo slecht. Maar hij heeft dan een heel referaat. Ze spelen tegen het tweede elftal van Alblasserdam, hè.”

“Daar lopen ze overheen en dan concludeert hij dat Advocaat het hartstikke slecht gedaan heeft bij Feyenoord. Dat vind ik een beetje goedkoop”, vervolgt Derksen. “Dan zit er in de studio mevrouw Van Trigt (Annette van Trigt, red.), die zit daar niet omdat ze wat kan, maar omdat ze getrouwd is met de baas van de NOS. Dus ze mag ook presenteren en herhaalt dat als papegaai. Die twee hebben daar Advocaat zitten afmaken, terwijl hij het in die jaren bij Feyenoord uitstekend gedaan heeft.”

Presentator Wilfred Genee wijst erop dat Feyenoord veel aantrekkelijker is gaan spelen, maar stelt Derksen: “Dit is een aanpassing die nog werkt tegen slechte tegenstanders. Maar ik vraag me af of je niet met 6-0 op je kloten krijgt als je zo tegen PSV en Ajax gaat spelen. Feyenoord doet het hartstikke goed, hoor. Maar deze tegenstander zou niet van IJsselmeervogels winnen. Ze hebben het nog niet zwaar gehad. Feyenoord is van het niveau van Heerenveen, Groningen en Twente. Het sfeertje is goed en de nieuwelingen hebben zich heel goed aangepast. Laten we blij zijn dat het beter gaat. Maar het is niet zo dat het lek boven is en Feyenoord ineens meedoet.”

Heeft hij een punt?

  • Ja
  • Nee
957+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie