TRANSFERUURTJE: Ajax verwacht miljoenentransfer, Ihattaren-soap

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax verwacht miljoenentransfer, Ihattaren-soap

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Er werd de laatste tijd volop gespeculeerd over een transfer van Antony naar Bayern München, maar Ajax wil de Braziliaan helemaal niet laten gaan. Dat betekent gelijk wél dat het heel erg druk wordt op de rechterflank in Amsterdam. De regerend landskampioen heeft Steven Berghuis immers opgepikt bij Feyenoord en beschikt óók nog over David Neres. Hoe gaat directeur voetbalzaken Marc Overmars dit luxeprobleem op de vleugel oplossen? In het Algemeen Dagblad komt de beleidsbepaler aan het woord: “Dat lost zich vanzelf op, denk ik. Het hoeft niet moeilijk te zijn, want dan is Neres degene die verder gaat kijken. Ik verwacht dat daar nog wel wat gaat gebeuren, ondanks dat het nu rustig is.”

André Onana vertegenwoordigt een transferwaarde van 30 miljoen euro, maar door zijn dopingschorsing en aflopende contract houdt Ajax vele malen minder aan hem over… en misschien wel helemaal niks, mocht hij volgend jaar transfervrij vertrekken. De goalie wil graag naar Olympique Lyon transfereren, maar wat dat betreft is het wat stilletjes geworden. Directeur voetbalzaken Marc Overmars vertelt aan Voetbal International: “Ik weet niet of we er met Olympique Lyon uit gaan komen. We hebben al een week geen contact gehad. Er heeft zich eerder nog een andere club gemeld, maar die hebben ondertussen al een andere keeper gehaald. Arsenal werd ook genoemd, maar vanuit hen heb ik niets vernomen.” De beleidsbepaler van de Amsterdammers baalt van de situatie: “Al met al is het een dramatisch dossier. Af en toe hebben we contact. We weten dat André in Spanje zit. Je gaat ook door. Natuurlijk is het ook voor hem heel belangrijk om deze zomer een transfer te maken. Ik vind dat je als topsporter eigenlijk niet nog eens acht maanden kan wachten tot je weer gaat spelen. Ik snap dat hij nog een keer weg wil. Hij zit al ruim vijf jaar bij Ajax. En normaal is een speler dan al vertrokken, André was in een normale situatie ook al weggeweest.”Op woensdagochtend dook er opeens een foto op van Mohamed Ihattaren en Myron Boadu ‘bij OGC Nice‘. Volgens het Algemeen Dagblad zijn de twee momenteel op bezoek bij hun zaakwaarnemer Mino Raiola en is er niet per se sprake van een transfer naar de Côte d’Azur. De krant bericht namelijk: “Ihattaren werd gezien en op de foto gezet in Zuid-Frankrijk, samen met AZ-spits Myron Boadu. Betrouwbare bronnen bevestigen dat hij op dit moment bij Raiola is. Er was tot dinsdagavond nog geen sprake van een serieus bod op Ihattaren. Geruchten dat ook hij naar OGC Nice gaat, zijn dus vooralsnog alleen op beeldvorming gebaseerd.” Wat wél duidelijk is, is dat PSV zijn ‘supertalent’ gaat verkopen: “PSV wil deze zomer meewerken aan een transfer van Ihattaren, die nog maar een contract voor een seizoen heeft. Hij kent al ruim anderhalf jaar een moeizame periode en komt onder trainer Roger Schmidt maar niet op gang. Binnen PSV bestaat de indruk dat alles gedaan is om Ihattaren weer terug te brengen naar het niveau dat hij in het tweede halfjaar van 2019 haalde.”

De samenwerking tussen Feyenoord en Mark Diemers is niet geworden wat de beide partijen ervan verwachtten. Volgens Voetbal International staan de Rotterdammers dan ook open voor een verkoop van de middenvelder, die een jaartje geleden overkwam van Fortuna Sittard. Het blad bericht op woensdagochtend: “Hoewel Mark Diemers wil vechten voor zijn kans bij Feyenoord, hoeft hij dit seizoen onder trainer Arne Slot niet te rekenen op veel speeltijd. De club zal hem dan ook weinig in de weg leggen tijdens de huidige transferwindow mochten clubs zich officieel melden, behalve een marktconforme transfersom.” VI weet dat clubs uit Engeland, Duitsland en Zwitserland hun neus voorzichtig aan het venster gedrukt hebben.

Buitenland:

Chelsea wil een nieuwe spits naar Stamford Bridge halen en dacht aan een hernieuwde samenwerking met Romelu Lukaku, die eerder al bij de Blues speelde. Een bod van 130 miljoen euro was echter aan dovemansoren gericht… Voetbal International meldt op woensdagochtend: “Chelsea heeft bot gevangen bij Internazionale in een poging Romelu Lukaku terug naar Stamford Bridge te halen, meldt SportItalia. De Champions League-winnaar zou 130 miljoen euro over hebben gehad voor de Belgische topschutter, maar Inter gooide de deur resoluut dicht.” Het blad vervolgt: “De Milanezen moeten spelers verkopen, maar over een vertrek van Lukaku valt niet te praten. Zo blijft Chelsea zoeken naar aanvallende versterking. Borussia Dortmund laat Erling Haaland naar verluidt ook niet gaan.”

Gaat het Ajax lukken om Neres te verkopen?

  • Ja
  • Nee
191+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
43+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
56+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
22+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
39+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
255+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
52+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
88+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
215+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
81+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
759+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
162+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
44+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
348+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
749+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
121+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
198+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
47+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
323+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
10+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
337+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie