“Ik, als Feyenoorder, zou het absoluut nooit kunnen”

Foto: “Ik, als Feyenoorder, zou het absoluut nooit kunnen”

Dirk Kuyt heeft zich vrijdagavond uitgesproken over Steven Berghuis. De Feyenoord-aanvoerder lijkt op weg naar aartsrivaal Ajax, iets wat de Katwijker in zijn situatie nooit had gedaan.

“Ik, als Feyenoorder, zou het absoluut nooit kunnen”, zo reageerde Kuyt in de talkshow Humberto. “Al kreeg ik al het geld van de wereld. Ik had het niet gedaan, maar elke speler is anders. Ik ken Steven vrij goed, want we hebben samen gespeeld. We hebben nog steeds contact, maar hebben hier nog geen contact over gehad overigens. We hebben in het verleden vaak zat gezien dat het kan. Hij moet voor zichzelf die keuze maken.”

Daar voegt Kuyt aan toe: “Het is alleen wel Feyenoord zijn beste speler en het zou mijn Feyenoord-hart pijn doen. Ik heb destijds met Sjaak Troost, omdat Martin van Geel naar Willem II ging, geholpen in het technisch directeurschap. We hebben het over deze situatie gehad. Mijn advies was toen eigenlijk om Steven wel de mogelijkheid te geven, omdat hij altijd nog een stap wilde maken naar het buitenland.”

De oud-international vervolgt: “Steven is de aanvoerder. De allerbelangrijkste speler. Arne Slot is net de nieuwe trainer die wil aanvallend spelen, dus ik vind dat Steven echt moet blijven. Hoe hij er zelf naar kijkt? Die vraag moet hij echt zelf beantwoorden. Steven is enorm ambitieus en hij wil om de prijzen spelen. Als ze hem bij Feyenoord dat gevoel kunnen gegeven, dan weet ik zeker dat hij wil blijven, maar het is wel een jongen met ambitie die heel slecht tegen zijn verlies kan.”

Heeft hij gelijk?

  • Ja
  • Nee
625+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie