Dijkhoff fan van Oranje-speler: ‘Klasbak, mooie vent’

Foto: Dijkhoff fan van Oranje-speler: ‘Klasbak, mooie vent’

Klaas Dijkhoff is naast voormalig politicus inmiddels ook lid van de RvC bij PSV, en simpelweg voetbalfan. Hij kijkt aandachtig naar het Nederlands elftal, en heeft een duidelijke favoriete speler: Denzel Dumfries.

“Ik ben echt fan van hem. Het is een mooie vent en gewoon een klasbak. Als iedereen met talent zo hard zou werken als hij, zouden we over iedereen heen walsen. Ik heb hem wel eens ontmoet. Het zit goed in zijn kop. Het is een slimme vent die zich niet gek laat maken”, vertelt Dijkhoff in het Algemeen Dagblad. “Ik zag dat Van der Vaart had gezegd dat het een probleem is als Dumfries je beste man is. Dan denk ik: als je met jouw talent net zo hard had gewerkt als Dumfries, had je nog veel meer uit je carrière kunnen halen.”

Wie gaat er volgens Dijkhoff Europees Kampioen worden? “Normaal gesproken zou ik altijd Duitsland zeggen, maar die presteren niet zo goed. Als het maar niet Portugal wordt, ben ik al tevreden. Weet je wat het is met Ronaldo? ik ben fan van zijn voetbal, inzet en doorzettingsvermogen, maar één close-up van zijn gezicht na een gemiste kans en de sympathie is weer helemaal weg. Ik neem aan dat hij niet naar Qatar gaat, want dat is een stuk erger dan Coca Cola..”

“Iedere keer als Portugal wint denk ik, wij hadden ook kunnen winnen. Dat heb ik niet bij Frankrijk bijvoorbeeld. Als je ziet wat die kunnen brengen en vooral niet kunnen brengen, omdat je anders met acht aanvallers speelt. Dat is niet normaal. Verder gun ik het de Belgen om met deze generatie nog een prijs te pakken. As ik niet objectief hoef te zijn, zeg ik België”, aldus Dijkhoff tot slot.

Dumfries is DE uitblinker van Oranje tot dusver, op dit EK

  • Eens
  • Oneens
91+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie