TRANSFERUURTJE: Feyenoord-waanzin, beslissing Memphis

Foto: TRANSFERUURTJE: Feyenoord-waanzin, beslissing Memphis

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

De financiële situatie van Feyenoord is zeker niet je van het en de Rotterdammers moeten dan ook verkopen in de zomerse transferwindow. De traditionele Eredivisie-topclub hoopt een recordbedrag te kunnen verdienen met de verkoop van Marcos Senesi. Dat is al lang en breed geen geheim meer en dat de Argentijn De Kuip achter zich gaat laten is bijna een zekerheidje. Volgens de Italiaanse krant Il Corriere dello Sport is Napoli nog altijd de meest logische bestemming voor de jonge centrumverdediger. In het Stadio Diego Maradona bereidt men zich voor op het vertrek van Kalidou Koulibaly en Senesi moet hem dus vervangen. Er is echter één klein probleempje: de Italianen moeten helemaal niks hebben van de vraagprijs die Feyenoord hanteert voor zijn stopper. Het bovengenoemde medium stelt dat men bij Napoli vindt dat het bedrag dat technisch directeur Frank Arnesen wil hebben voor Senesi totáál niet strookt met het huidige economische klimaat in de voetballerij, met het oog op de coronacrisis. Het is dus zéér de vraag of het record van Feyenoord (18 miljoen euro voor Dirk Kuyt in 2006) er wel aan gaat…

De verwachtingen waren hooggespannen toen PSV Érick Gutiérrez oppikte bij CF Pachuca, maar de Mexicaanse spelmaker heeft sindsdien bitter weinig laten zien in het Philips Stadion. Nu staat hij voor een vertrek, mogelijk naar de Italiaanse Serie A. Volgens Voetbal International heeft Fiorentina zich namelijk aan het front gemeld voor de middenvelder: La Viola wil Guti op huurbasis overnemen van PSV. Het blad schrijft over de international die zich met het nationale team van Mexico voorbereidt op de Gold Cup: “Gutiérrez kende opnieuw een slecht seizoen in Eindhoven. Hij raakte in de voorbereiding geblesseerd aan zijn enkel en hij moest worden geopereerd. Pas na de winterstop was de Mexicaan weer inzetbaar. Hij kwam uiteindelijk tot acht duels als invaller, maar zes wedstrijden voor het einde van de competitie raakte Guti opnieuw geblesseerd. Een spierblessure maakte het rampjaar van de Mexicaan compleet.” Men vervolgt: “Het verblijf van de middenvelder bij PSV is toch al geen succes. De Eindhovenaren betaalden drie jaar geleden 6 miljoen euro exclusief bonussen voor Gutiérrez. Maar in drie seizoenen kwam hij tot slechts 39 Eredivisie-wedstrijden voor PSV. Het contract van Guti bij PSV loopt nog door tot en met 2023, maar hij lijkt niet in de plannen van trainer Roger Schmidt voor te komen voor het komende seizoen.”

Buitenland:

Memphis Depay was een jaartje geleden al rond met FC Barcelona, maar toen gooide de coronacrisis roet in het eten. Volgens El Mundo Deportivo gaat de sterspeler van het Nederlands elftal volgende week alsnóg zijn handtekening onder een contract bij de Catalanen zetten. Memphis volgt het voorbeeld van Oranje-teamgenoot Georginio Wijnaldum dus niet. De middenvelder was dicht bij een transfer naar Barça, maar liet zich te elfder ure tóch verleiden door de miljoenen van het steenrijke Paris Saint-Germain. Barcelona vreesde eventjes voor eenzelfde soort scenario, omdat Juventus Depay opeens een betere contractaanbieding deed: 3 miljoen euro extra per jaar. Klaarblijkelijk heeft de oud-speler van PSV en Manchester United echter helemaal geen oren naar een overstap naar Turijn. Ook de belangstelling van Internazionale, Atlético Madrid en Paris Saint-Germain slaat hij in de wind. Volgens El Mundo Deportivo heeft Memphis eventjes afgewacht wat er met oefenmeester Ronald Koeman zou gebeuren. Nu duidelijk is dat de Zaandammer het ook ná de zomer voor het zeggen heeft in het Camp Nou-stadion, zou hij besloten hebben om zijn handtekening te zetten onder een driejarige verbintenis in Catalonië.

Neymar zette zijn handtekening een tijdje geleden onder een nieuw contract bij Paris Saint-Germain, maar zijn maatje Kylian Mbappé heeft dit ‘goede voorbeeld’ nog altijd niet gevolgd. De Fransman twijfelt openlijk over zijn toekomst. In een interview met France Football vertelt hij namelijk: “Het hoeft voor mij niet snel te gaan: het is vooral belangrijk dat ik de juiste beslissing neem. Dat is niet gemakkelijk. Ik moet mezelf de kans geven om alles op een rijtje te zetten. Ik zit op een goede plaats, waar ik me goed voel. Maar is dit de juiste club voor mij? Ik heb nog geen antwoord op die vraag.” Volgens Mbappé weet Paris Saint-Germain hoe hij erin staat: “Ik weet dat een project met of zonder mij niet hetzelfde is voor de club. Maar PSG weet hoe ik me voel en ze begrijpen het. Ze weten ook dat ik niets stiekem zal doen. Om een grote speler te kunnen zijn moet je niet alleen op het veld presteren, maar ook buiten de lijnen alles netjes en met klasse regelen.”

Goede keuze Memphis?

  • Ja
  • Nee
117+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
62+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
72+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
31+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
44+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
279+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
58+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
95+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
241+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
83+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
856+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
166+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
46+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
380+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
765+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
121+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
201+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
47+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
327+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
11+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
347+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie