Van de Looi: “Zij vraten ons gewoon op”

Foto: Van de Looi: “Zij vraten ons gewoon op”

Erwin van de Looi had graag in de voetsporen willen treden van Foppe de Haan, maar een EK-winst is hem voorlopig niet gegeven. In de halve finale bleek Jong Duitsland met 1-2 te sterk voor zijn Jong Oranje.

Van de Looi is ontevreden over de dramatische start. “We begonnen heel slecht aan de wedstrijd en de tegenstander goed. Dat zat vooral in de intensiteit, in het lopen lopen en de duelkracht. Daar werden we de eerste 20 à 25 minuten eigenlijk volledig in afgetroefd”, oordeelde de bondscoach voor de camera van de NOS.

“We zijn er de hele wedstrijd eigenlijk niet echt in gekomen. Je hoopt dan dat je in de wedstrijd blijft en dat bleven we af en toe met geluk”, aldus Van de Looi, die ondanks een aansluitingstreffer zag dat het niet lukte. “Uiteindelijk was Duitsland in de omschakeling misschien nog wel gevaarlijker dan wij. Ik denk dat vooral het begin ons heeft genekt.”

Opportunistischer spel had wellicht de oplossing kunnen zijn. “Zij vraten ons bij vlagen gewoon op”, weet Van de Looi, die desondanks ook trots is. “Je speelt een halve finale EK, terwijl je er acht jaar niet bij bent geweest. Je hebt in die twee jaar dat we bezig zijn negentien wedstrijden gespeeld en daarvan twee verloren.” Alleen de finalisten waren te sterk. “Dus we zullen dan misschien ook wel de derde ploeg zijn. Daar kunnen we uiteindelijk toch wel trots op zijn, op alles wat er gebeurd is.”

Gaat Van de Looi een prijs winnen met Jong Oranje?

  • Ja
  • Nee
202+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie