TRANSFERUURTJE: Feyenoord wil Pavlidis, PSV gaat helemaal los

Foto: TRANSFERUURTJE: Feyenoord wil Pavlidis, PSV gaat helemaal los

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

PSV heeft zijn tweede zomeraanwinst binnen, na Joël Drommel van FC Twente: André Ramalho van Red Bull Salzburg heeft in het Philips Stadion een contract ondertekend tot medio 2024. De verdediger wordt in Eindhoven herenigd met oefenmeester Roger Schmidt. Eerder werkten de twee namelijk al samen bij het Duitse Bayer Leverkusen én de club die de Braziliaan nu verlaat. Op zijn officiële website schrijft PSV: “PSV heeft André Ramalho Silva (29) gecontracteerd. De ervaren Braziliaanse verdediger komt per direct over van Red Bull Salzburg en heeft in het Philips Stadion een contract voor drie seizoenen ondertekend. André Ramalho Silva, voetbalnaam: Ramalho, beëindigde afgelopen zondag het seizoen in Oostenrijk en vloog daarna naar Eindhoven voor de medische keuring bij PSV. Dinsdagavond zette hij zijn handtekening onder een contract dat loopt tot 2024.”

De Telegraaf verwacht dat PSV deze zomer helemaal losgaat op de transfermarkt. De Eindhovenaren hebben André Ramalho (Red Bull Salzburg) al binnen, maar ook Luuk de Jong (Sevilla), Phillipp Mwene (FSV Mainz 05), Marco van Ginkel (transfervrij) én Davy Pröpper (Brighton & Hove Albion) moeten naar het Philips Stadion komen. De krant schrijft op woensdagochtend: “De namen en rugnummers bij PSV worden langzaamaan bekend, maar hoe gaat de ploeg spelen? De Eindhovenaren halen graag Marco van Ginkel (transfervrij) en Davy Pröpper (Brighton & Hove Albion) binnen. Schmidt liet in zijn laatste opstellingen al blijken van zijn vermaarde 4-2-2-2 mogelijk te willen overschakelen naar 4-3-3.” Men vervolgt: “Maar ook de 4-4-2 in een ruit gaat door zijn hoofd. Met Ibrahim Sangaré op zes, Van Ginkel en Pröpper daarvoor en Mario Götze of Mohamed Ihattaren (als hij niet vertrekt, red.) op tien. Veel is daarbij wel afhankelijk van de komende transferzomer, bijvoorbeeld van het wel of niet blijven van parels als Donyell Malen en Cody Gakpo.”Ajax wordt de laatste tijd aan de lopende band in verband gebracht met allerlei Braziliaanse voetballers. Nu is het wéér raak, want de Amsterdammers zouden concreet in de markt zijn voor Patrick de Paula van Palmeiras. Dat is in ieder geval wat het medium Goal meldt. De 21-jarige voetballer is behoorlijk populair en zijn werkgever steekt niet onder stoelen of banken dat er veel interesse vanuit Europa is voor De Paula, maar volgens Palmeiras is er nog géén officieel bod binnengekomen op de middenvelder. Naar verluidt zijn zowel Ajax als het Spaanse Sevilla bereid om ongeveer 10 tot 12 miljoen euro op tafel te leggen voor hun doelwit, maar vraagt Palmeiras 20 miljoen euro voor zijn speler. Die zou overigens wel oren hebben naar een mooie zomertransfer.

Feyenoord wil in de aankomende transferperiode een nieuwe spits aantrekken en denkt aan de komst van Willem II-goalgetter Vangelis Pavlidis, zo meldt Voetbal International op woensdagochtend. Het is wel de vraag of de Rotterdammers de Griek kunnen betalen… Het blad meldt: “In de aanval hangt veel af van Nicolai Jörgensen, wiens contract zwaar op de begroting drukt. De Deen presteert al tijden ondermaats en is zelf ook toe aan een nieuwe uitdaging. Pavlidis van Willem II geldt als kandidaat, al is het de vraag of Feyenoord hem kan betalen. AZ heeft die middelen wel, maar de Griek staat op de lijst in Rotterdam.” In het afgelopen voetbalseizoen maakte Pavlidis, die 22 jaar oud is, twaalf doelpunten voor Willem II. Het contract van de Griek in Tilburg loopt over dertien maanden af, wat de prijs misschien een beetje drukt. Door de website Transfermarkt wordt zijn marktwaarde geschat op een slordige 2,5 miljoen euro.

Buitenland:

Volgens het Spaanse dagblad Sport heeft de clubleiding van FC Barcelona definitief besloten dat Ronald Koeman aanblijft als hoofdcoach in het Camp Nou-stadion. Er gingen lang geruchten over een breuk, maar de Catalanen houden dus vast aan de Zaandammer. Gisteren hadden de voormalige bondscoach van het Nederlands elftal en zijn zaakwaarnemer Rob Jansen een onderhoud met president Joan Laporta. De makelaar zei daarna tegen De Telegraaf: “Alles verliep in een positieve sfeer en ik heb er persoonlijk een goed gevoel aan overgehouden. Partijen hebben elkaar gevonden en er was wederzijds respect. Het gevoel is zelfs zo goed dat Ronald zomaar langer zou kunnen blijven. We zijn er nog niet, er zullen meer gesprekken volgen.” Volgens Sport zijn die ‘meerdere gesprekken’ dus niet eens nodig, Koeman krijgt het vertrouwen van het bestuur van Barça. Vermoedelijk wordt snel bekend dat hij ook zijn wensaanwinst Georginio Wijnaldum krijgt. De zaakwaarnemer en advocaat van de Liverpool-middenvelder, die binnenkort transfervrij is, werden gisteren al gespot bij het Camp Nou.




Internazionale is dan wel kampioen geworden in de Serie A, het gaat bepaald niet goed met de Italiaanse topclub. De Nerazzurri hebben gigantische financiële problemen en naar verluidt houdt Antonio Conte het voor gezien als trainer in het Giuseppe Meazza. Een tijdje geleden konden we al lezen dat de coach niet zo goed zou liggen in Milaan, maar die geluiden verstomden door het sportieve succes. Voetbal International schrijft: “Nu lijkt het alsnog tot een scheiding te komen. La Gazzetta dello Sport meldt dat het vertrek van Conte binnen 48 uur wordt aangekondigd. Beide partijen zouden nu nog onderhandelen over de laatste details rondom de afwikkeling.” Het blad verklaart: “Naar verluidt ligt de financiële malaise van Inter aan het besluit ten grondslag. Vanwege de problemen bij eigenaar Suning Holdings zou er flink gesneden moeten worden in het salarishuis en moeten er meerdere (top)spelers verkocht worden: in totaal moet er zo’n 100 miljoen worden vrijgemaakt.”

PSV volgend seizoen titelfavoriet?

  • Ja!
  • Nee, Ajax
136+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie