NEC verslaat Roda en staat op drempel Eredivisie

NEC beleefde een grillig seizoen in de Keuken Kampioen Divisie, maar staat na donderdagavond op de drempel van de Eredivisie. In de halve finale van de play-offs om promotie/degradatie boekte de Nijmeegse formatie een 3-0 zege op Roda JC.

NEC won in de vorige ronde al ruim van Almere City FC (0-4) en had ook ditmaal het vizier op scherp staan. Al na vijf minuten schoot Bart van Rooij op schitterende wijze de 1-0 tegen de touwen. Er was bij deze play-off wedstrijd weer publiek welkom in De Goffert en dus klonk er uitbundig gejuich in Nijmegen.

De thuisploeg kreeg kansen op meer. Rangelo Janga zag in de eerste helft twee mogelijkheden niet tot een doelpunt leiden, maar op slag van rust maakte de NEC-aanvaller zijn derde mogelijkheid wel af. Janga tikte de bal op de doellijn binnen nadat doelman Jan Hoekstra een vrije trap in de korte hoek maar half wist te pareren.

Na een uur spelen besliste NEC het duel. Jonathan Okita zorgde voor de 3-0, waardoor Roda JC ook volgend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie speelt. De ploeg uit Nijmegen weet later op de avond of het zondagmiddag tegen FC Emmen óf NAC Breda mag aantreden in de strijd om het laatste Eredivisie-ticket voor volgend seizoen.

Scoreverloop: 1-0 (6′) Bart van Rooij, 2-0 (45′) Rangelo Janga, 3-0 (60′) Jonathan Okita