Ontslag komt snoeihard aan: ‘Nu de strontkar over me heen’

Foto: Ontslag komt snoeihard aan: ‘Nu de strontkar over me heen’

Vandaag werd bekend dat De Graafschap afscheid heeft genomen van hoofdtrainer Mike Snoei. Dat de Superboeren niet wonnen van Helmond Sport op de slotdag, en vervolgens in de play-offs uitgeschakeld werden door Roda JC, komt hem nu door te staan.

“k ben enorm teleurgesteld”, reageert Snoei in gesprek met De Telegraaf. “Ik had een heel goed gevoel bij deze club. Mijn contract is verlengd. We zouden samen de Eredivisie ingaan. Nu wordt dat contract ontbonden en zit ik thuis. Dat doet wel pijn. Je wordt best wel heen en weer geslingerd. Als we één goal meer hadden gemaakt, dan hadden we met z’n allen op dat plein voor het stadion gelegen en was er feest geweest..”

“Nu hebben we die ene goal tegen Jong Ajax en Helmond Sport niet gemaakt en krijg ik de strontkar over me heen. En vergeet niet: vorig seizoen dachten we ook al te promoveren en werd de competitie stilgelegd, terwijl we zeven punten voorsprong hadden.”

De Graafschap gaf aan dat het niet voldoende perspectief zag op volgend seizoen wél een promotie. “Daar kan ik me nog wel iets bij voorstellen. Een klein beetje. Je bent zo nadrukkelijk voor promotie gegaan en je zit er uiteindelijk een centimeter vanaf. Dan vragen zij zich af of het op deze manier nog een derde keer gaat lukken. Na het stilleggen van de competitie vorig seizoen en deze teleurstelling. Dan wordt er alleen nog gekeken naar de niet gehaalde doelstelling. Daar heeft de club gelijk in. Daar ben ik wel verantwoordelijk voor. Op doelgemiddelde zijn we op de laatste dag voorbijgestreefd. Daar hebben heel veel mensen zich mee bemoeid, die zo teleurgesteld zijn, dat er niet meer gekeken is naar die 77 punten. Dat is wel heel erg veel.”

Heeft De Graafschap er goed aan gedaan om Snoei te ontslaan?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet..
226+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie