Discussie na Feyenoord-penalty: “Nog nooit”

Foto: Discussie na Feyenoord-penalty: “Nog nooit”

Leroy Fer faalde zondagmiddag in de thuiswedstrijd tegen Ajax bij een 0-1 stand vanaf elf meter. Er ontstond commotie over het feit dat de middenvelder mocht aanleggen, maar clubwatcher Mikos Gouka vindt dat onterecht.

In de AD Voetbalpodcast vertelt de clubwatcher: “Normaal zijn de penalty’s voor Steven Berghuis, nu gaat Leroy Fer achter de bal staan. Dan hoor je niemand. Vervolgens mist hij en breekt het op Twitter los: ‘Wie zet in godsnaam Fer achter de bal?’ Als je dan nuchter naar de cijfers kijkt, heeft hij er in z’n carrière negen genomen en acht gemaakt.”

Serieuze alternatieven zijn er bovendien niet. “De namen die dan worden geopperd, Bozeník, Teixeira, noem maar op, die blijken in hun carrière nog nooit een penalty te hebben genomen. Linssen heeft er twee genomen en één gemist. Het was dus vrij logisch dat Fer ‘m nam. Vervolgens zeggen mensen: ‘je moet wel mensen in vorm laten nemen’, maar dat is op dit moment het probleem. Wie had je nou gisteren aangewezen waarvan je dacht: die gaat er wel in?”

Doelman Justin Bijlow komt gekscherend ter sprake. “Daar hebben we het op de tribune nog over gehad: hij heeft veruit de beste trap”, aldus Gouka. “Het is natuurlijk ongebruikelijk dat de keeper het doet, maar hij schiet hem er waarschijnlijk wel in. Als hij ‘m er niet in schiet, dan moet hij heel snel terug, maar hij is wel degene met veruit de beste trap in de ploeg.”

Heeft Gouka gelijk?

  • Ja
  • Nee
220+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie