TRANSFERUURTJE: Malen-record, Overmars-wens

Foto: TRANSFERUURTJE: Malen-record, Overmars-wens

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

PSV wordt keihard geraakt door de coronacrisis en kan wel een recordtransfertje gebruiken. Volgens The Daily Star kunnen de Eindhovenaren een bod tegemoetzien van liefst 36 miljoen euro, want Liverpool zou concreet zijn voor Donyell Malen. De bovengenoemde krant schrijft dat oefenmeester Jürgen Klopp op zoek is naar opties om zijn voorhoede te versterken, omdat hij nu wel héél erg afhankelijk is van de ingevingen van Mohamed Salah, Sadio Mané en in mindere mate Roberto Firmino. Daarom moet Malen dus naar verluidt naar Anfield Road komen. Het dagblad weet dat Liverpool liefst 36 miljoen euro overheeft voor de handtekening van de Oranje-international, die in de basis begon tegen Turkije (4-2 verlies), maar op de bank zat tegen Letland (2-0 winst). Dat betekent dus dat er een recordbedrag in het vat zit voor PSV.

Erik ten Hag is nog altijd bijzonder succesvol bij Ajax, en dus valt het niet uit te sluiten dat hij komende zomer de stap naar het buitenland wil maken. Wie moeten de Amsterdammers dan als opvolger halen? Peter Bosz, zo oppert clubwatcher Mike Verweij van De Telegraaf. “Die kan zelf bepalen of hij blijft. Dan kom je bij het hele leuke woord houdbaarheidsdatum. Overmars en hij zullen moeten inschatten hoe houdbaar hij is. Als je Ajax nu ziet voetballen, denk je dat dit nog wel even zo is. De chemie was wel even uitgewerkt. Dit is een fantastisch moment voor Ten Hag om weg te gaan”, aldus Verweij in de podcast Kick-Off. “Ik denk zeker dat Peter Bosz een hele belangrijke kandidaat is om Erik ten Hag op te volgen. Het is geen geheim dat Overmars Peter Bosz terug wil. Maar er zijn meer kapers op de kust.” En Valentijn Driessen vult aan: “‘Ik denk dat Ajax de enige is die Bosz kan betalen, hij laat altijd in zijn contract opnemen dat hij tot het einde van zijn contract betaald moet worden. Die man verdiende zó veel bij Bayer Leverkusen.”

Buitenland:

In het seizoen 2018-2019 speelde Richairo Zivkovic in de Belgische Jupiler Pro League bij KV Oostende, maar koos hij ervoor om te transfereren naar de Chinese Super League. Hij ging in op een aanbieding van Changchun Yatai, dat hem momenteel bij Guangzhou City gestald heeft. Aanvankelijk zag de 24-jarige spits een overstap naar het Verre Oosten helemaal niet zitten. Hij vertelt aan Voetbal International: “Ik had zoiets van: ik wacht gewoon tot de zomer om een volgende stap te maken. Tot er een belachelijk aanbod uit China kwam. 99% kans dat je daar in mijn situatie geen nee tegen zegt.” Zivkovic gaat verder: “Ik had weinig interesse om naar China te gaan, maar het was financieel niet te weigeren. Laat ik het zo zeggen: ik verdien hartstikke goed. Het zijn andere bedragen dan ik in het verleden heb verdiend. Dat is grofweg de reden om deze kant op te gaan. Als het salaris net zo was als bij Ajax, Groningen of in België was ik hier niet gaan voetballen.”




Ousmane Dembélé presteert nogal wisselvallig bij FC Barcelona, dat een schuld van heb ik jou daar heeft, waardoor het misschien wel aantrekkelijk is om de Fransman te verkopen. Oefenmeester Ronald Koeman wil echter dat hij blijft. Voetbal International schrijft op de zondagochtend: “Ousmane Dembélé staat deze zondag op de voorpagina van Sport. De aanvaller heeft nog een contract tot medio 2022, maar zowel de clubleiding als hoofdtrainer Ronald Koeman wil dat deze verbintenis verlengd wordt. Dembélé is na een moeizaam begin bij Barcelona bezig aan een sterk seizoen en zit zelfs weer bij de Franse nationale ploeg.” In de afgelopen zomer probeerde Barça de razendsnelle aanvaller nog te lozen om zo geld beschikbaar te maken voor de komst van onder meer Memphis Depay (Olympique Lyon). Manchester United leek zijn nieuwe werkgever te gaan worden, maar de Red Devils wilden hem alleen maar huren en de deal klapte. Klaarblijkelijk is Koeman van mening dat hij zich sindsdien bewezen heeft.

Malen naar Liverpool?

  • Supertof
  • Ik vind het niks
144+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie