Van de Looi legt afwezigheid ‘groot talent’ Ihattaren uit

Foto: Van de Looi legt afwezigheid ‘groot talent’ Ihattaren uit

Mohamed Ihattaren werd onlangs al gepasseerd voor de voorlopige selectie van Oranje en nu blijkt hij zelfs de definitieve selectie van Jong Oranje mis te lopen. Bondscoach Erwin van de Looi vindt zijn besluit desondanks te verdedigen.

Ihattaren speelde nog nooit voor Jong Oranje, wat zeker meespeelde. “En je kijkt uiteraard ook naar andere mogelijkheden op die positie. Daar zijn we best sterk vertegenwoordigd in deze lichting. We hebben daar ook Noa Lang, Ferdi Kadioglu, Javairo Dilrosun, Cody Gakpo en Dani de Wit. Uiteindelijk zijn de keuzes op anderen gevallen dan op Mo”, zo legt Van de Looi uit aan Voetbal International.

“Neemt niet weg dat ik Mo een groot talent vind. Die beoordelen we net als alle andere grote talenten. Andere zaken die spelen, daar hebben we het uiteraard over, maar het is nu niet aan mij om daar nu op in te gaan”, vervolgt Van de Looi, die ook Kaj Sierhuis passeert. “Kaj speelt in Frankrijk heel weinig. Dat is voor hem een lastige situatie. Voor mij was het een moeilijke beslissing hem niet mee te nemen. Natuurlijk is dat voor hem een grote teleurstelling.”

Ajacied Brian Brobbey zit er daarentegen wél bij. Van de Looi ziet in hem een ideale invaller. “Die laat bij Ajax zien dat hij in een bepaalde rol geweldig kan functioneren. Als een soort supersub omdat hij het laatste kwartier, twintig minuten of misschien wel langer, echt iets kan doen. Hij brengt iets teweeg. En dat doet hij ook op het niveau van de Europa League. Dat heeft uiteindelijk de doorslag gegeven hem ook mee te nemen.”

Een wijs besluit?

  • Ja
  • Nee
116+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie