‘Gerry Hamstra botst met Heerenveen-leiding’

Foto: ‘Gerry Hamstra botst met Heerenveen-leiding’

Het lijkt er sterk op dat technisch manager Gerry Hamstra voor een vertrek bij sc Heerenveen staat. Volgens Voetbal International kan de bestuurder het namelijk niet vinden in de plannen van de clubleiding in het Abe Lenstra Stadion.

Het blad schrijft op dinsdag: “Heerenveen staat voor een tumultueuze periode. Een vertrek van technisch manager Gerry Hamstra lijkt onafwendbaar, als gevolg van een verschil van inzicht met de clubleiding.” Het is wel duidelijk waar het probleem ligt: “Terwijl Hamstra met de verkoop van spelers als Denzel Dumfries, Michel Vlap, Kik Pierie en Chidera Ejuke de afgelopen jaren vele miljoenen heeft binnengehaald voor Heerenveen, werd zijn bewegingsvrijheid op de markt juist steeds kleiner als gevolg van de begrotingstekorten. Dit seizoen ging er bovendien een flinke hap uit het spelersbudget, met consequenties voor het ambitieniveau.”

In de afgelopen zomer botste Hamstra al met directeur Cees Roozemond en de raad van commissarissen, hij wilde namelijk versterkingen halen… “Tijdens de wintermaanden vulde Hamstra die selectie alsnog aan met een aantal broodnodige versterkingen. Het kon de frustratie van de technisch manager, die bijvoorbeeld van mening was dat het spelersbudget juist intact diende te blijven om de vicieuze cirkel naar beneden te doorbreken, niet wegnemen.”

Volgens VI heeft de technisch manager nu het gevoel dat hij zijn ambities niet waar kan maken bij Heerenveen…

Snap jij hem wel?

  • Ik zeker
  • Ik niet
146+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie