TRANSFERUURTJE: Ihattaren-beslissing, Ajax-miljoenen

Foto: TRANSFERUURTJE: Ihattaren-beslissing, Ajax-miljoenen

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

De nieuwtjes over Mohamed Ihattaren volgen elkaar in rap tempo op. Het Eindhovens Dagblad weet dat het ‘supertalent’ al lang en breed kenbaar heeft gemaakt dat hij zijn contract bij PSV niet wil verlengen. En dus lijkt hij voor een vertrek uit het Philips Stadion te staan. De krant vraagt zich op dinsdagochtend af: “Komt het nog goed tussen PSV en Mohamed Ihattaren? Zijn zaakwaarnemer Mino Raiola vertelde gisteren dat de 19-jarige middenvelder woensdag gewoon weer gaat trainen en doet wat de club hem opdraagt.” Het wordt er in ieder geval niet gezelliger op in Eindhoven: “Raiola is vanwege de officiële verklaring over de tijdelijke verwijdering van Ihattaren woest op PSV, terwijl bij de club de ergernis over het gedrag van Ihattaren én het niet tekenen van een nieuw contract enorm is gegroeid. Een definitieve breuk dreigt. Wie doorbreekt de impasse?” Het ED weet: “Ongeveer een maand geleden werd duidelijk dat Ihattaren zijn verbintenis niet wil verlengen. PSV probeerde om hem tot minstens 2025 aan de club te binden en telkens was een akkoord dichtbij, maar het is nog steeds niet bereikt. PSV was daar na een jaar duwen en trekken wel klaar mee en kan nu niet anders dan afwachten.”Ajax scout de laatste tijd nadrukkelijk in Denemarken: in de afgelopen zomer kwam Mohammed Kudus over van FC Nordsjaelland en we weten dat de Amsterdammers nu een oogje hebben op Kamaldeen Sulemana. Ook Evander zou er echter goed op staan bij directeur voetbalzaken Marc Overmars. Evander da Silva Ferreira is een 22-jarige centrale middenvelder die voor FC Midtjylland uitkomt. Die club speelde twee keer tegen de nummer één van de Eredivisie in de groepsfase van de Champions League en klaarblijkelijk heeft de Braziliaan toen een goede indruk achtergelaten, ondanks het feit dat de Denen roemloos uitgeschakeld werden. Journalist Pedro Almedia laat op Twitter weten dat Ajax hem nu in wil lijven. Ook Palmeiras is echter in de markt voor de spelmaker, die nog tot medio 2024 vastligt bij Midtjylland. Daarom kost hij een behoorlijk smak geld, naar verluidt minstens 10 miljoen euro.


Giorgios Giakoumakis blijft maar scoren in de Eredivisie en is in de aankomende zomer hoogstwaarschijnlijk onhoudbaar voor VVV-Venlo. Misschien blijft de Griekse doelpuntenmachine echter wel in ons land spelen… Manager voetbalzaken Stan Valckx van de Limburgers zegt in gesprek met Voetbal International: “Zijn voorkeur gaat uit naar de grotere voetballanden, maar hij heeft het ook goed naar zijn zin in de Eredivisie. Hier kan hij mee in de top. Als ik bij PSV werkte, zou ik hem zo durven halen. Ook voor het bedrag dat wij hem waard vinden. Zeker weten.” Eerder konden we lezen dat VVV minimaal 5 miljoen euro wil hebben voor Giakoumakis, maar Valckx twijfelt door de coronapandemie: “Dat heeft zeker invloed. Op de prijs, op de concrete interesse. Maar ik twijfel niet dat wij voor Jako gaan krijgen wat wij voor ogen hebben. Hij staat er goed op, bij veel clubs. Tot nu toe is er niets gekomen wat heel interessant was, voor hem of voor ons.”

Buitenland:

Onder oefenmeester Frank Lampard verdween Tammy Abraham al een beetje uit beeld bij Chelsea, maar zijn opvolger Thomas Tuchel maakt al helemaal amper gebruik van de diensten van de spits. Die wil nu vertrekken van Stamford Bridge. Voetbal International schrijft in ieder geval op dinsdag: “Tammy Abraham wil volgens The Telegraph komende zomer bij Chelsea vertrekken, nu hij onder Thomas Tuchel steeds minder aan spelen toekomt. Over interesse heeft de Engelse aanvaller volgens de Britse krant niet te klagen.” Het blad vervolgt zijn verhaal: “Abraham staat namelijk niet alleen bovenaan het lijstje van West Ham United, ook Leicester City, Southampton, Brighton & Hove Albion en Aston Villa zouden willen toeslaan als Chelsea besluit de 23-jarige spits daadwerkelijk te verkopen.”

Moet Ajax Evander halen?

  • Ja
  • Nee
107+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
52+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
64+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
28+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
42+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
265+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
57+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
91+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
226+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
83+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
800+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
164+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
45+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
362+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
755+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
121+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
200+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
47+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
325+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
11+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
343+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie