Viergever: ‘Trainer heeft helemaal niet met vuur gespeeld’

Foto: Viergever: ‘Trainer heeft helemaal niet met vuur gespeeld’

Nick Viergever speelde, mede door blessures, behoorlijk lang een bijrol bij PSV. Gisteren werd hij echter weer in de basisopstelling gezet door oefenmeester Roger Schmidt en de verdediger hoopt van ganser harte dat dat een voorbode is op méér.

Voetbal International citeert Viergever: “Ik denk niet dat de trainer met vuur heeft gespeeld door veel te wisselen. Je moet wel wisselen met dit soort schema’s, dat zie je overal. En de wissels geven jongens ook frisse energie. Mij ook: ik heb lang niet gespeeld, dan wil je gewoon alles geven en het team helpen. Ook die energie heb je nodig.”

De laatste weken was de stopper niet van de partij door een blessure: “Voor mij is het een lastige periode geweest. Ik voelde me begin januari topfit, maar raakte op een lullig moment geblesseerd. Dan ben je eigenlijk meer met jezelf bezig dan met het team, hoe lullig dat ook is. Je wil gewoon zo snel mogelijk herstellen en traint ook op andere tijden. Natuurlijk spreek je de jongens wel en ben je betrokken, maar het was toch op een andere manier.”

Viergever hoopt dat hij in de aankomende periode vaker in actie mag komen: “Het is aan de trainer welke keuzes hij maakt, maar het vertrouwen in speelminuten is er zeker. Ik weet wat ik kan, wat mijn kwaliteiten en mindere punten zijn. Voor de wedstrijd tegen Vitesse was het voor mij gewoon belangrijk dat het lichaam goed voelde. Ik kreeg wel kramp in de kuiten, maar dat is logisch na zo’n lange tijd. Deze stap is nu genomen, nu moet ik herstellen en zorgen dat ik voor donderdag weer fit ben. Hoe meer minuten je maakt, hoe makkelijker en beter het natuurlijk zal gaan.”

Maakt hij aanspraak op een basisplek?

  • Ja
  • Nee
132+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie