Benfica en Arsenal in evenwicht, Napoli op de wip

In de Europa League-clash tussen Benfica en Arsenal valt de beslissing in Londen. De heenwedstrijd in Lissabon leverde donderdagavond geen winnaar op: 1-1.

Op Portugese bodem kreeg Pierre-Emerick Aubameyang de grootste kans in de eerste helft. De spits van Arsenal dook plotseling op voor het doel van Benfica, maar hij slaagde er niet in om doelman Helton Leite te verschalken. Overigens stond Martin Ödegaard (ex-sc Heerenveen en Vitesse) in de basis bij de Britten.

Tien minuten na rust nam Benfica de leiding in eigen huis. Pizzi zorgde vanaf elf meter voor de 1-0, maar slechts twee minuten later zorgde Bukayo Saka al voor de gelijkmaker.

Granada klopt Napoli

Granada en Napoli stonden in de groepsfase allebei tegen een Nederlandse club. De Spanjaarden troffen PSV, waar AZ het de Italianen uiterst lastig maakten, maar deze maand moeten zij onderling uitmaken wie er een ronde verder mag. Dankzij doelpunten van Yangel Herrera en Kenedy heeft Granada een uitstekende uitgangspositie: 2-0.